В деня, в който криптовалутата биткойн премина психологическата граница от

...
В деня, в който криптовалутата биткойн премина психологическата граница от
Коментари Харесай

Защо властта мълчи за 6 милиарда лева в биткойни?

В деня, в който криптовалутата биткойн мина психическата граница от 10 000 $, Министерство на вътрешните работи отхвърли да каже по какъв начин се разпорежда с 213 519 биткойна иззети в границите на интервенция ПРАТКА/ВИРУС против митнически измамници.

Съобщението на интернационалната правоприлагаща работа SELEC за конфискуването на такава сума от криптовалутата е от 29 май и може да бъде забелязано тук. В него конфискуваните биткойни се правят оценка по тогавашния курс на 500 милиона $.

Междувременно беше основана криптовалутата Bitcoin Cash, като всеки собственик на Bitcoin получи същото количество Bitcoin Cash. Сега Bitcoin Cash коства над 1500 $.

По днешния курс 213 519 BTC плюс още толкоз Bitcoin Cash доближават внушителната сума от 6 милиарда лв..

Въпросите, които Биволъ зададе на Министерство на вътрешните работи по реда на ЗДОИ имаха за цел да се даде гласност на информацията по какъв начин се ръководи и съхранява това внушително имане, което може доста елементарно да бъде присвоено.

Биволъ продължава да проверява този неповторим в историята случай, който съставлява най-мащабната досега конфискация на криптовалута.

Припомняме, че най-голямото доказано изземане на криптовалута досега е за 144 336 биткойна, откакто ФБР разруши престъпния уебсайт "Пътя на коприната ".

След като иззе компютрите на притежателя на "Пъта ня коприната ", ФБР трансферира всички открити в тях биткойни на специфичен портфейл, благосъстоятелност на американската страна, който беше оповестен обществено.

След приключването на следствието, биткойните бяха продадени на търг и донесоха на американската страна 48 милиона $.

Защо Министерство на вътрешните работи не работи като ФБР?

Вместо да вземе образец от този транспарантен и сполучлив метод да бъдат съхранени и използвани "на ползу роду " иззетите биткойни, Министерство на вътрешните работи мълчи.

Съществува обаче действителна заплаха биткойните да бъдат присвоени, в случай че останат "на мрачно ".

Предотвратяването на евентуална корист е допустимо, както се вижда от практиката на ФБР. Достатъчно е всички конфискувани биткойни да бъдат трансферирани в специфичен обществен портфейл, благосъстоятелност на българската страна.

Оповестяването на обществения портфейл ще го изключи от системата за транзакции, защото той съдържа средства добити от незаконна активност, върху които българската страна обществено е декларирала благосъстоятелност.

Впоследствие този запас може да бъде употребен като капиталов инструмент, продаден на търг или по различен метод, само че това ще се случи транспарантно и ще може да се наблюдава дали разпореждането с него е в полза на данъкоплатците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР