В деня, в който децата тръгват отново на училище, е

...
В деня, в който децата тръгват отново на училище, е
Коментари Харесай

Не обръщайте гръб на допълнителната квалификация

В деня, в който децата потеглят още веднъж на учебно заведение, е уместно да поговорим за образованието, макара и на по-големите. Кога за последно сте актуализирали знанията си или сте набавили нови за работата, която вършите, или в някоя друга сфера? Замисляли ли сте се да научите някой нов език?

Много хора ще отговорят негативно на тези два въпроса с аргумента, че е безсмислено. Е, образованията и курсовете в никакъв случай не са безсмислени. Все повече работодатели в днешно време започнаха да влагат в по-високата подготовка на своя личен състав с ясното схващане, че това прави чиновниците по-големи експерти, а също така по този метод се способства за бързия напредък на бизнеса.

Важно е преди предприемането на значима за компанията стъпка, а точно спомагателната подготовка на чиновниците, всички елементи да бъдат изяснени и потребностите на бизнеса да се уточнят. Всяка служба има избрана скица от образования, която би трябвало да се следва. Не може всички чиновници да бъдат подложени на стандартизирани курсове.

Компаниите от ден на ден залагат на метода да влагат в основни чиновници. Това изисква доста по-малко средства и е доста по-ползотворно за бизнеса. А вие може да се възползвате точно от този факт. Допълнителната подготовка няма да помогне единствено на компанията, а и на вас самите, тъй като документът ще влезе точно във вашето CV. Така че при предложение, не отхвърляйте.

Най-често фирмите разделят на стадии обучителните си стратегии. Трябва да се има поради, че в случай че курсовете са прекалено много, те ще скапват естествения темп на работа. Така вместо позитивно, спомагателната подготовка ще повлияе отрицателно върху развиването на компанията.

Ако обаче компанията влага в образование от вида на MBA стратегии или други квалификационни курсове и документи, инвестицията е дълготрайна и не допуска мълниеносен резултат. Това обаче е инвестиция в дълготраен проект.

С въвеждането на непрекъснати обучителни стратегии, като се изключи че се покачва персоналната подготовка, посредством курсовете се прибавя стойност и към активността на самата компания, тъй като клиентите усещат измененията в къс период. Ако вашият шеф не влага никакви средства във вашето развиване и образование, то значи, че това не е подобаващото за вас работно място. Разгледайте обявите за работа на Karieri.bg за най-различни оферти.

Wolf Theiss търси:
M&A, Private Equity & Venture Capital Lawyers

" Аурубис " търси:
Ръководител поддръжка Металургия
Старши инженер поддръжка Топлоенергийно произвеждане

Българска народна банка търси:
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОГНОЗИ "
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " РЕГИСТРИ "
ЕКСПЕРТИ В ОТДЕЛ " МЕТОДОЛОГИЯ И ОТЧЕТНОСТ "

" Лидл България ЕООД енд Ко.КД " търси:
Координатор Бранд и опаковки (м/ж)
Консултант ИТ Управление на инфраструктурата (м/ж)
Младши съветник ИТ Управление на инфраструктурата (м/ж)
Младши съветник ИТ Бизнес решения (м/ж)

ROITI търси:
ETRM Operations Analyst

Cargill търси:
HR OPERATIONS SUPERVISOR

Orange Education търси:
Education Abroad Consultant

The American College Of Sofia търси:
ASSISTANT TO THE DEAN OF STUDENTS

U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Legal Advisor

" Икономедиа " търси:
Журналист
React Native програмист

KPMG търси:
Advisor, Valuations
Senior Advisor, Forensic

Банка ДСК търси:
Ръководител отдел " Измерване на потребителската задоволеност "
Мениджър връзки корпоративни клиенти

" Балкантел " търси:
Мениджър подготовка тръжни оферти

" Reach for Change България " търси:
Program Manager Bulgaria
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР