В деня на труда ще ви покажем как можете да

...
В деня на труда ще ви покажем как можете да
Коментари Харесай

В Деня на труда - за умните устройства в домакинството

В деня на труда ще ви покажем по какъв начин можете да спестите време, средства и старания посредством новаторски уреди. Какви планове създават учениците от Технологично учебно заведение по електронни системи, вижте в репортажа на Ангелина Грозева и оператора Станислав Ангелов.

София

Сигурно постоянно сте си мечтали да получавате кафето си заран в леглото- към този момент сте все по-близо до това улеснение, с помощта на разрастващите се технологии.

Роберта Нецова - възпитаник в ТУЕС: И скаме да разработим план, който да може да ти настройва кафе още преди да си станал.
Газов котлон, който се командва отдалечено, както и автоматизирано ръководство на отоплителна система. Тези планове, които работят посредством изкуствен интелект имат за цел да спестят време, старания и средства на самите нас.

Виктор Попов - възпитаник в ТУЕС: Когато се приберете нормално усилвате уредите на макс, хабите повече електрическа енергия. Пенка Василева - родител: Много ми харесва концепцията да се включват отоплителни и домашен уреди от разстояние.
Освен, че имат новаторски решения за семейството ви, учениците са помислили и по какъв начин да дадат нов живот на някои позабравени предмети от бита ни- като да вземем за пример телефонът с шайба.

Велислав Великов - възпитаник в 11-ти клас на ТУЕС: Идеята пристигна от моята баба, която всякога ми споделя - научи ме да работя с този телефон, не ги разбирам новите технологии. И на мен ми хрумна да възстановя остарелия телефон с шайба като направя робот със СИМ-карта. Най-много време отделих на СИМ-картата. инж. Росен Витанов - учител в ТУЕС: Моят принос като началник е в това да мога да окуражавам децата да стартират от белия лист хартия и да стигнат до изцяло работещ план.
Да почистим къщата си с магическа пръчка. Това към момента не е допустимо. Но учениците мислят за това по какъв начин домакинската работа да става все по-автоматизирана, и да изисква по-малко старания от страна на техните родители.

Даниел Николов - възпитаник в 8-ми клас - ТУЕС: Това е самоделна прахосмокачка, която чисти и се ръководи посредством дистанционно управление. От два модула е - за торбината и за ходовата част. Този план е потребен за обществото. Александър Александров - възпитаник в 8-ми клас - ТУЕС: Ако включим бутонът на непорочност " А " ще задвижим колата, в случай че включим на " С " ще задвижим турбината. Емил Шаров - възпитаник в 8-ми клас - ТУЕС: Не е нужно да го теглиш и разпъваш кабели и всевъзможни такива неща тъй като е на акумулатори.
Докато в този момент някои планове ви наподобяват просто като детска игра, един ден те ще влязат в домовете ви, не просто като нововъведения, а като ваши първи помощници в домакинската работа, тъй като бързоразвиващите се технологии и новаторските човешки хрумвания могат да реализират това, за което до неотдавна единствено сме си мечтали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР