В Деня на труда родители се събраха на протест пред

...
В Деня на труда родители се събраха на протест пред
Коментари Харесай

​В Деня на труда родители се събраха на протест пред парламента

В Деня на труда родители се събраха на митинг пред Народното събрание с искане за незабавна смяна в политиката на страната за децата. Под мотото " Код: Черно " те настояха за действително гратис детско опазване на здравето, повече поддръжка за децата, останали без един родител, месечни детски добавки за всички родители, както и лични пенсии за всички деца сираци.

Минута безмълвие. Свещ в ръка. Исканията - да бъдат предпазени правата на всяко българско дете.
Златина Хаджипанайотова, уредник на митинга в София: Право на детски надбавки, право на гратис лекуване, право на лична или наследствена пенсия при сираците. Евелина: Системата погребва нашето бъдеще. Това са децата, които нямат бъдеще тук, те излизат на открито, с цел да работят. Тези, които могат. Които не могат, остават тук и са обречени. Ина: За нас е дълг да подкрепим всички деца. Това, че протестираме за деца и хора с увреждания, не значи, че единствено ние имаме проблем. Според мен особено казусът е на всички деца, и на всички родители.
Протест на родителите имаше и във Варна. И там са недоволни, че не усещат поддръжка, не са сигурни нито за своето, нито за бъдещето на децата си.
Ана: Тук сме, тъй като ни омръзна страната да абдикира от грижата за нашите деца. Не може хората да събират по едно левче, с цел да се купуват кувьози, не може да се събират левчета за лекуване на деца в чужбина, тъй като не са утвърдени от фонда.
Всички родители са безапелационни, че грижата за фамилиите би трябвало да стане едно от главните отговорности на страната ни. За да има българи и след 50 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР