В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена 9 агнета

...
В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена 9 агнета
Коментари Харесай

9 агнета за курбан на празника на манастира и курорта “Св.Св.Константин и Елена”

 picture-829 В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена 9 агнета отидоха за курбан на празника на манастира и курорта край морето, които носят имената им. Света литургия отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан дружно с най-малко дузина свещеници от епархията. След това потегли литийно шествие от манастира с чудотворнта икона на Св.Св. Константин и Елена и имаше освещаване на курбана за здраве с над 600 порции, приготвян цяла нощ от екипа на основните готвачи Свилен Стоилов и Станислав Славов от елитния хотелски комплекс “Азалия”. На открита сцена имаше концерт на представителния духов оркестър на Военноморски сили и фолклорен отбор при ВСУ”Черноризец Храбър”.

През 2018 година най-старият черноморски курорт”Св.Св.Константин и Елена” чества 110 годишнината от основаването си. Когато е разгласен преди повече от век за туристически център първите му посетители отсядат в пристроената постройка на манастира”Св.Св.Константин и Елена”. А първият издигнат хотел “Прага” се цялостни с чешки туристи. Сега курортът е съвременна морска и СПА дестинация с обичаи в морелечението и минералната вода.

Празничният календар за 110-годишнината е кондензиран със събития до края на 2018 година Честванията започнаха със склуптурния пленер “Докосване до природата”, с фестивала “Море, здраве и хубост.” Книга за предишното и сегашното на курорта, както и пътуваща в Европа фотографска галерия ще го презентират като морска и СПА дестинация в Германия, Чехия и Русия. Празникът на гроздолечението е измежду събитията, които ще предложат лечения с вино и грозде, непокътнати още от времето на Първата гроздолечебна станция, съществувала в курорта през 30-те години на ХХ век. В деловата стратегия, която ще се състои в най-новия петзвезден Хотел Астор Гардън, са включени събитията Национален съвет по туризъм, Втори българо-руски конгрес на побратимените градове, Почетна среща сред доайени на курорта и студенти, Борд на европейската СПА асоциация /ЕСПА/ и на годишното заседание на сътрудниците по интернационалния план „ По стъпките на римляните “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР