В деня на Св. Спиридон 12 пловдивски занаятчии бяха официално

...
В деня на Св. Спиридон 12 пловдивски занаятчии бяха официално
Коментари Харесай

12 нови занаятчии има вече в Пловдив

В деня на Св. Спиридон 12 пловдивски занаятчии бяха публично отдадени с майсторска степен. Най-младият измежду тях е 28-годишният Кирил Петракиев. Той създава български национални музикални принадлежности.

Наследил от татко си занаята, той се занимава към този момент 7 години с това. Отличеният с майсторска степен по гайтанджийство Иван Тонев е най-възрастният измежду отдадените тази година. А огромната изненада на събитието беше наличието на здравния управител и предприемач Невен Енчев, чиято нова специалност е ювелир. Заедно със своите сътрудници по поминък той също получи майсторско удостоверение от шефа на районната занаятчийска камара Тони Симидчиева. Сред участниците имаше и 6 калфи със свидетелства за разработване на украшения, произведения от кожа, художествено плетиво и ножарство.

След прекосяване на празничното шествие от Етнографския музей през Стария град, участниците бяха посрещнати в църквата “Св. Петка”, където публично се откри параклис в чест на “Св. Спиридон” – покровител на занаятчиите.

 12 нови занаятчии има към този момент в Пловдив  12 нови занаятчии има към този момент в Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР