В деня на св. Ана - 9 декември, считана покровителка

...
В деня на св. Ана - 9 декември, считана покровителка
Коментари Харесай

Запалиха тържествено светлините на коледната елха в Мездра /снимки/

В деня на св. Ана - 9 декември, считана настойничка на фамилията, брака и майчинството, тържествено бяха запалени светлините на коледната елха на градския площад в Мездра. По този мотив литературно-музикална стратегия изнесоха ученици на Сдружение „ Новото потомство на гениите “, на Центъра за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) и възпитаници от ОУ „ Христо Ботев “ и ПГ „ Алеко Константинов “. Ритуалът, проведен от Община Мездра в навечерието на Рождественските празници, събра десетки деца, техните родители, баби и дядовци.
В мразовитата декемврийска по здрач на спонтанната сцена пред хотел „ Родина “ се изявиха вокалните групи „ Wings” и „ Little Wings “ с началник Тони Яшова от „ Новото потомство на гениите “, мажоретният състав с началник Христина Стоянова и групата за художествено слово с началник Лилия Христова при ЦПЛР, както и дребните коледари от ОУ „ Христо Ботев “ с класен началник Христина Иванова. Водещи бяха средношколците от ПГ „ Алеко Константинов “ Михаела Христова и Анатоли Литков.
„ За мнозина от вас вероятно изтича една доста тежка година, сподели в приветствието си кметът на Мездра Иван Аспарухов. Но пък идват най-хубавите дни - коледните и новогодишните празници. Затова, скъпи деца, обичайте своите родители! А вие, родители, обичайте своите деца! Само обичта ще ни направи по-добри и по-щастливи. И с цел да схванат децата, че няма дребни и огромни градове, че няма нищо по-ценно от родния дом, довечера Дядо Коледа дойде от Лапландия, с цел да им раздаде дарове! “, споделиха средношколците.
По-сетне всички отброиха от 10 до 1, след което блестнаха светлините на коледното дърво, а небето над града беше огряно от феерична заря.
По самодейност на треньора Жанета Маринова положителният белобрад дъртак раздаде дарове и на дребните атлетически гении от Спортен клуб „ Атлет “. Специален подарък от кмета на Мездра получи и деветкратният Спортист №1 на общината Митко Ценов, с благопожелание следващата година да направи по този начин, че да сбъдне своите фантазии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР