В деня на смъртта на кралица Елизабет II, принц Уилям

...
В деня на смъртта на кралица Елизабет II, принц Уилям
Коментари Харесай

Принц Уилям и Кейт Мидълтън вече са милиардери

В деня на гибелта на кралица Елизабет II, принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха милиардери. Това оповестява DailyStar.

След гибелта на Елизабет II принц Уилям и Кейт Мидълтън наследиха купите херцог и херцогиня на Корнуол. Веднага по-късно новият крал на Англия Чарлз III разгласи сина си Уилям за принц на Уелс, а неговата брачна половинка – за принцеса на Уелс. Съобщава се още, че в случай че по-рано благосъстоянието на принц Уилям се е оценявало на 34 млн. английски лири, то след приемането на новите трофеи то към този момент е над 1.1 милиарда английски лири.

Прибавянето на новите трофеи значи, че Уилям и Кейт наследяват и доста земя, гори, реки и други активи. По данни на източниците на изданието, принцът и принцесата на Уелс владеят около 128 хиляди акра земя в 20 графства в Англия и Уелс, част от които е и Националният парк Дартмур.

Херцог на Корнуол

(Duke of Cornwall) е английска благородническа купа по названието на херцогство Корнуол. Титлата се връчва от английския монарх като предписание на най-големия наследник, правоприемник на престола.

Херцогът на Корнуол е първи по сан пер на кралството и единствен измежду британските херцози, притежаващ същинско херцогство (duchy) – херцогство Корнуол. Макар в днешна Англия да съществува официално още едно херцогство Ланкастър (Duchy of Lancaster), от 1413 година, т.е. от времето на крал Хенри V, херцогство Ланкастър е благосъстоятелност на монарха и източник на негов персонален приход. До момента купата херцог на Корнуол се носеше от принц Чарлз, към този момент крал Чарлз III.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР