В деня на шоколадовия мъфин, който се отбелязва лакомо на

...
В деня на шоколадовия мъфин, който се отбелязва лакомо на
Коментари Харесай

Как се приготвят страхотни мъфини

В деня на шоколадовия мъфин, който се отбелязва лакомо на 18 октомври, дано ви подтикнем да приготвите едни страхотни къпкейкс, от които ще си оближете пръстите.

За задачата обаче би трябвало да спазвате правила, тъй като изработката на мъфини може да наподобява обикновена и като детска игра, само че няколко кулинарни неточности биха унищожили ароматните кексчета, които очаквате да са бухнали, меки и вкусни.

Мъфините са тип американски дребни сладкиши, които наподобяват на кексчета. Те могат да бъдат сервирани топли, студени, горещи, поляти с масло.

Най-вкусни са обаче в деня на приготвянето им. Те са прелестни за закуска и са доста красиви. За да извършите страхотни мъфини, би трябвало да употребявате студено твърдо масло от хладилника.

Тестото за мъфини се разбърква доста нежно, то би трябвало да наподобява на буци и неприятно разхвърляно. Най-добре е да разбърквате тестото благодарение на вилица.

 Мъфини

Когато мъфините са към този момент изпечени, те са се надигнали и се отделят от стените на формичките, еластични са на пипане и имат красива златиста коричка.

Готовността на тестото може да се ревизира с съчка за зъби, която да забиете в средата на мъфина. Ако клечката излезе от мъфина без тесто, той е подготвен.

Веднага извадете готовите мъфини, тъй като в случай че ги оставите във формичките, дъното им ще стане влажно. Но в случай че те са с заряд от крем или сладко, оставете ги за няколко минути във формичките.

Студените мъфини могат да бъдат замразени и да се съхраняват във фризера три месеца. Завийте ги в плик, изкарайте въздуха от него и ги оставете във фризера.

За да ги размразите, махнете плика, увийте всеки мъфин във фолио, сложете ги във фурна, нагрята до двеста градуса, и печете двадесетина минути.

Не размразявайте мъфините в микровълнова печка, тъй като те ще се разпаднат, а пълнежът им ще се разтече на открито. Ако ги размразите в естествена фурна, ще бъдат като преди малко опечени.

За да запазите за по-дълго свежия тип на дребните сладки кексчета, може да ги намажете с оцветена захарна глазура или маслен крем. За да не се образува суха коричка от горната страна, след изпичане може да ги намажете с бучица масло или мед.

Вижте още вкусни оферти за:

- мъфини за деца;

- мъфини със сладко;

- солени мъфини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР