В Деня на родилната помощ - 21 януари, акушерките и

...
В Деня на родилната помощ - 21 януари, акушерките и
Коментари Харесай

Родилното отделение в болница Св. Петка получи подарък от кмета на Видин

В Деня на родилната помощ - 21 януари, акушерките и лекарите от МБАЛ „ Св. Петка “ проведоха празненство по случай празника. По традиция те изиграха хоро пред постройката на болничното заведение. Гостите на тържеството бяха посрещнати от доктор Слави Любенов, завеждащ АГО и Наташа Кирова, старша акушерка. След това висички се насочиха към отделението, където се състоя формалната част.

На събитието участваха Огнян Ценков – кмет на Община Видин, Владимир Тошев - депутат, Албена Георгиева - регионален шеф на Област Видин и Венци Пасков, заместник-кмет на Общината.

Ценков приветства работещите в АГО лекари и акушерки: “Отново сме дружно тук, с цел да почетем една прелестна българска традиция, обвързвана с раждането на новия живот. Надеждата ми е от ден на ден бъдещи майки да изберат Акушеро-гинекологичното поделение на нашата болница, с цел да родят тук децата си. Имаме отлични експерти, на които могат да се доверят безусловно “ – сподели той. Кметът направи персонално подаяние в интерес на отделението – перална машина, като напомни, че всяка година Общината подкрепя със средства колектива, с цел да може той да работи в удобна среда, а родилките и бебетата да бъдат обгрижвани все по-добре. Огнян Ценков връчи на доктор Любенов приветствен адрес, в който показва своята благодарност и почитание към напъните, полагани всекидневно от екипа на АГО за раждането на нашите деца, към отговорността за тяхното здраве и техния живот.

Началникът на отделението благодари на всички посетители, че са почели празника и за направените от тях дарения. Той връчи на кмета на Община Видин благодарствено писмо от името на изпълнителния шеф на МБАЛ „ Св. Петка “ – доктор Цветан Василев. В него се изрича увереност, че отличните връзки ще се запазят и в бъдеще и ще се разчита на взаимна помощ при осъществяване на лечебната активност, реализирана от болничното заведение.

Владимир Тошев и Албена Георгиева също поздравиха колектива на Акушеро-геникологичното поделение с техния празник и направиха дарения.
Традиционният за Бабинден обред „ поливане на ръцете “ бе осъществен от акушерката Моника Величкова, с присъединяване на младата майка Надежда Ангелова.
Тържеството приключи с водосвет за здраве и къса стратегия, готова от деца от ДГ „ Зорница “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР