В деня на официалното откриване на Световното първенство по футбол

...
В деня на официалното откриване на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Световното първенство по футбол се отбелязва с филателно издание

В деня на формалното разкриване на Световното състезание по футбол – Русия 2018, заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски пусна в приложимост тематично пощенско-филателно издание.

Една от първите марки на тематика „ Футбол “ е издадена в България още през 1931 година в серията „ Първа Балканиада”, сподели по време на церемонията заместник-министърът.

Той напомни, че през 1962 година, е отпечатана марка за международното състезание в Чили, когато е и първото българско присъединяване на международните финали. По думите на Димитър Геновски, за българските колекционери най-ценни са марките и блоковете за тези международни шампионати, където нашият народен тим участва на финалите. Такъв образец е филателният блок „ България с бронзови медали” за представянето ни на международното състезание в Съединени американски щати през лятото на 1994 година

Изданието на тематика „ Световно състезание по футбол – Русия 2018” съставлява серия от две пощенски марки с номинални стойности 1,00 лева и 2,00 лева Художник е проф. Пламен Вълчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР