В Деня на независимостта партиите осъдиха решението за частична военна

...
В Деня на независимостта партиите осъдиха решението за частична военна
Коментари Харесай

След обявената мобилизация в Русия: Как реагираха политическите сили у нас?


В Деня на независимостта партиите осъдиха решението за частична военна готовност. И признаха, че риск за страната ни има.

Макар и в предизборна акция, решението на Москва за частична готовност съумя да сплоти партиите у нас. Около признанието, че сходна крачка единствено ще разгорещи спора и това ще даде своето отражение и върху страната ни.

Заради това се чу и апел за по-ясна и безапелационна реакция от страна на служебното държавно управление и на президента Румен Радев, с която да се осъди постъпката на съветския президент.

Политическите сили осъдиха решението на Кремъл за частична готовност. Според " Продължаваме промяната " войната е навлязла в сериозна и рискова фаза.

„ Всяка готовност, която ще резултира в загуба на още човешки животи, на още млади бойци поради някакви персонални планове на Путин е извънредно “, разяснява съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

От " Демократична България " излязоха с съответни претенции - служебната власт и президентът да осъдят ясно и изрично дейностите на съветския президент.

„ Най-сериозната гаранция за националната сигурност на България е нашето участие в НАТО. Очакваме от държавното управление и президента да работят в тази посока “, разгласи Стефан Тафров.

От Българска социалистическа партия предизвестиха, че би трябвало да се внимава да не бъдем въвлечени в спора. В писмена позиция от " Позитано " 20 приканиха за прекъсване на военните дейности.

От партия " Възраждане " видяха друга опасност:

„ Очевидно е, че Съединени американски щати ще желаят да включват и други страни вътре в него. Нищо чудно и НАТО да стане страна. В този случай България ще бъде въвлечена “, разгласи Костадин Костадинов.

„ Нека не намесваме Путин на днешния прекрасен празник. Само съединена България може да отвоюва и пази своята самостоятелност “, уточни Костадин Ангелов от ГЕРБ.

„ В интернационалните връзки България да има своето място и то да бъде почтено. Както се споделя - в равнопоставеност във всички обстановки в интернационалните връзки “, акцентира Стефан Янев, ръководител на „ Български напредък “.

„ Предвид интернационалната конюнктура - да имаме повече разсъдък и да успеем да сформира държавно управление след изборите “, разяснява Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

С пост в обществените мрежи водачът на " ИТН " Слави Трифонов попита – „ по какъв начин се чества Ден на независимостта, когато на няколкостотин километра от нас се води война “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР