В Деня на независимостта на Украйна на 24 август на

...
В Деня на независимостта на Украйна на 24 август на
Коментари Харесай

Жените войници в Украйна ще маршируват с обувки на висок ток на парад

В Деня на независимостта на Украйна на 24 август на улица „ Крещатик “ ще се организира обичаен боен церемониал. Едно от 27-те „ карета “ ще бъде образувана от студентите на Военния институт в Киевския университет „ Шевченко “.

Преди дамите ходеха на парада в Киев с ежедневни камуфлажни униформи и боти, както и с оръжие. Сега министерството на защитата реши да ги облече в парадни униформи, част от които са обувки на висок ток, заяви Би Би Си.

`It`s more difficult than combat boots`: Ukrainian soldiers made to march in high heels during military parade
— euronews (@euronews)

Съответните тренировки са по четири часа дневно. Снимка с коментар беше оповестена на страницата на министерството на защитата във Facebook.

Нововъведението провокира рецензии и насмешки в обществените мрежи. Много консуматори видяха в това насмешка с армията и сексистко отношение към дамите.

Обществени организации и депутати от опозицията се причислиха към критиците.

" Това не е никакво творчество и не е акцент върху женствеността. Това е насмешка с армията. Жена боец с обувки на високи токчета също е сексизъм ", написа политическият коментатор и блогър Павло Нус във Facebook.

В обявата си той се извини „ за всички нас “ на девойките, които „ ще дефилират на токчета “.
 Зеленски: Народите на Русия и Украйна имат разнообразни пътища Зеленски: Народите на Русия и Украйна имат разнообразни пътища
Украинският президент Владимир Зеленски има вяра, че народите на Русия и Украйна имат разнообразни пътища. " Украинците и руснаците не са един...

" Министерство на защитата на Украйна, каква е тази нова униформа? По този метод ли подхващаме толкоз решителна стъпка към НАТО? ", написа журналистът на одеското интернет издание " Страна " Алексей Цимбалюк.

Украинското военно ведомство обаче отхвърли рецензиите, наричайки дамите бойци в парадна униформа красиви и мощни.

" Има полева униформа, ежедневна и парадна. Полевата униформа е на полигона и в окопите, ежедневната е в ежедневни действия, а за парадната сами се досещате ", съобщи украинското министерство на защитата в изказване.

Ведомството също по този начин твърди, че обувките на висок ток участват в парадната униформа на въоръжените сили и на други страни по света.

Някои ветерани обаче не бяха съгласни с формалната позиция.
 Съединени американски щати стопираха военна помощ за Украйна в размер на 100 млн. $ Съединени американски щати стопираха военна помощ за Украйна в размер на 100 млн. $
Съединени американски щати стопираха краткотрайно даването на спомагателна военна помощ за Киев в размер на 100 милиона $ за закупуване на смъртоносно оръ...

Основателката на Центъра за подкрепяне на въздушното разузнаване и някогашен военнослужещ от доброволческия батальон „ Айдар “ Мария Берлинская предложи обувки на високи токчета да се носят от генералите, отпред с министъра на защитата Андрей Таран.

" Целта на всеки церемониал е да се показва военната дарба на армията. Основната цел тук е да зарадва очите на високопоставени чиновници на трибуните ", написа тя.

Берлинская обърна внимание на ортопедичните последствия от маршируването в петите: „ Всеки удар на петата върху бетон е удар по гръбнака “.

Депутатът от опозиционната партия „ Европейска взаимност “ Ирина Геращенко означи във Facebook, че в украинската войска на дамите към момента се дава мъжко долни дрехи и няма бронежилетки, в които да се вземат поради особеностите на женската фигура. " Но в никакъв случай не ми е хрумнало, че министърът, вместо да взема решение проблеми, ще измисли токчета на парада! На горещия асфалт! " добави тя.

Съобщението за „ парада на токчета “ на страницата на министерството на защитата във Facebook първо беше затворено за мнения, а на 2 юли то беше напълно изтрито. Но разширена публикация за него е налична на формалния уеб страница armyinform.com.ua.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР