В Деня на Независимостта - 22 септември, от 10.00 до

...
В Деня на Независимостта - 22 септември, от 10.00 до
Коментари Харесай

С вход свободен военноисторическият музей отбелязва Деня на Независимостта

В Деня на Независимостта - 22 септември , от 10.00 до 17.00 ч., Националният военноисторически музей (НВИМ) - София, афишира вход свободен за непрекъснатата хронологична и външната експозиция на музея, както и за краткотрайните си изложения.

Само в този ден посетителите ще могат да видят оценки, документи и фотоси на генерал-майор Стефан Паприков - външен министър при оповестяването на Независимостта и основна фигура в дипломатическата ѝ отбрана. Те са част от персоналния списък на неговата наследница Зоя Паприкова и фонда на НВИМ.

Посетителите ще могат да се допрян и до основни експонати от непрекъснатата експозиция на музея, пренесли през времето духа на историческия акт , ознаменувал устрема на българския народ за равноправно наличие на картата на Европа като независима страна .

Сред тях са държавният щемпел на Княжество България , най-високото отличие на Царство България - медал " Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий ", униформата и шашката на цар Фердинанд I, униформата, револвера " Браунинг " и част от оценките на военния министър генерал-лейтенант Данаил Николаев.

Филмите " Независима България " на Огнян Сурдолов и " Фердинанд Български " на проф. Светослав Овчаров, които ще бъдат прожектирани от 11 до 13 и 30 часа и от 14 и 30 до 16 часа, ще обогатят знанията на посетителите за това знаково за българската история събитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР