В деня на най светлия български празник 24 май, в

...
В деня на най светлия български празник 24 май, в
Коментари Харесай

Каварна изпрати випуск 2023

В деня на най светлия български празник 24 май, в който показваме благодарността си към основателите на славянската писменост Светите братя Кирил и Методий, обичайно Каварна изпрати своите зрелостници. Изпращането на зрелостниците от родители, близки и другари стартира от площада наоколо до паметника на диктатор Добротица. Елегантни, красиви, уверени и щастливи зрелостниците през днешния ден се насочиха към първия си бал.

Шествието на младостта и зрелостта мина по централната пешеходна алея, като публично бе посрещнато пред постройката на Община Каварна. Кметът Елена Балтаджиева насочи публично одобрение към завършващите, като им пожела:

„ Вървете самоуверено напред и аз съм сигурна, че ще защитавате максимата за знанието като мощ, за културата и интелигентността като за проводници носещи българщината.

Бъдете креативен персони и извървете своя път с достолепие и с мъдростта на триумфите.

Където и да сте – поглеждайте от време на време обратно, спомнете си вашите учители и класни стаи.

Където и да сте- обичайте и не подценявайте родителите си- те постоянно ще бъдат вашия мощен тил и опора.

Където и да сте – знайте, че вратата на родната къща е постоянно отворена за вас, а града ще ви посрещне с наслада и усмивка- тъй като би трябвало да го продължите. “

Кулминацията в обичайното общинско изпращане бе неповторимия музикален привет от Тримата тенори на България. Неповторимото прекарване с стратегия от обичани мелодии в разнообразни стилове, бе подарък от кмета на общината, и постави началото и на първите бални танци за вечерта.

Емоционалният миг запечатан в безчет фотоси сигурно ще се трансформира в хубав спомен, както за завършващите, по този начин и за каварненската общност, излязла да изпрати към този момент порасналите деца на града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР