В деня на национален траур, Италия се сбогува с жертви

...
В деня на национален траур, Италия се сбогува с жертви
Коментари Харесай

Роднини на загинали край Генуа бойкотираха траурната служба за жертвите

В деня на народен печал, Италия се сбогува с жертви на срутилия се мост Моранди. В града на нещастието Генуа се състоя траурна гала за 19 от починалите. Много фамилии на жертви обаче я бойкотираха.

 © Българска телеграфна агенция
Общият брой на починалите към този момент е 43. На първата конференция след пропадането на оборудването, компанията оператор разгласи, че ще влага половин милиард евро в Генуа и ще подкрепи финансово околните на жертвите.

Ковчези със фотоси на покойниците бяха сложени в зала на изложбен център в Генуа. Близки и другари се простиха с 19 от жертвите на моста Моранди, измежду тях 8-годишният Самуеле, умрял с родителите си. Две албански флагове покриваха два ковчега. Целият юношески футболен отбор Кампи Корнилианези отдаде респект на съотборника им, албанеца Мариус Джери.
Рина Перличе, родственик на починалия Мариус Джери: Това е толкоз незаслужено.Да умреш на 22 години по този метод е недопустимо.
Спасителите в руините на виадукта бяха посрещнати с овации. Подобен дружелюбен банкет получиха и вицепремиерът Луиджи ди Майо и вътрешният министър Матео Салвини, които тези дни бурно подлагаха на критика поддръжката на моста и европейските правила за разходването на средства. Президентът Серджо Матарела и министър председателят Джузепе Конте също участваха.
Архиепископ Анджело Баняско: Срутването на моста Моранди прободе сърцето на Генуа. Раната е дълбока.
Отборите на Генуа и Сампдория отложиха неделните си мачове поради траура. Но не всички наранени персонално от нещастието бяха на службата в Генуа. Някои фамилии упрекват страната в безгрижие.Четирима млади мъже бяха заровени в южния град Торре дел Греко, преди церемонията в Генуа.
Роберто Батилоро, татко на починалия Джовани: Синът ми не умря, той беше погубен, тъй като страната не се грижи за жителите си.
Компанията оператор на моста основава фонд за околните на жертвите и ще влага половин милиард евро в Генуа.Шефът й Фабио Черкиай разгласи, че не е имало данни за нередности по оборудването и че следствието би трябвало да обясни случая.
 Жертвите на рухналия край Генуа мост към този момент са 42 Жертвите на рухналия край Генуа мост към този момент са 42
Спасители, разчистващи руините на рухналия мост край италианския град Генуа, откриха още едно тяло, която съгласно тях е последно, оповестиха международни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР