В Деня на народните будители министърът за Българското председателство на

...
В Деня на народните будители министърът за Българското председателство на
Коментари Харесай

Пуснаха специална пощенска марка за българското председателство на Съвета на ЕС

В Деня на националните будители министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, валидираха специфична пощенска марка „ Първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз “.

Тиражът на пощенската марка е 62 000 броя и тя ще е част от формалните дарове, с които България ще посреща гостите на председателството. „ Марката има своята колекционерска стойност, която с годините ще се покачва и през 2031 година, когато България ще поеме своето второ председателство, ще издадем и втора “, добави министър Павлова. В ерата на цифровата връзка и IT-технологиите, в издаването на марка има нещо сантиментално, прочувствено, тъй като всеки би се зарадвал да получи картичка с пощенска марка, освен цифрова, разяснява тя. „ Затова формалната преписка, която ще водим по време на Българското председателство и на хартия, също ще бъде изпращана със специфичната пощенска марка “, сподели още министър Павлова.

Тази пощенска марка ще бъде визитната картичка на Българското председателство, тя е една дребна енциклопедия, съдържаща в себе си събитията и обстоятелствата от значимите за България дати, означи на собствен ред министър Московски. „ Освен пощенската марка за председателството, успяхме да запазим и домейни на кирилица, с цел да имаме опция да разпространим писмеността, която употребяваме, по целия свят и Европа “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР