В Деня на народните будители един от най-заслужилите пред Българското

...
В Деня на народните будители един от най-заслужилите пред Българското
Коментари Харесай

Честит празник на Котел - с воден режим

В Деня на националните будители един от най-заслужилите пред Българското Възраждане градове – Котел – откърмил плеяда първосъздатели и будители, разнесли искрите на протеста и просвещението по българските земи, празнува своя празник.
Сред най-интересните прояви от празничната стратегия на града, наред с тържественото съвещание на Общинския съвет и формалната гала на площад „ Възраждане”, са възстановката на събития от възрожденската история на Котел, беседа на проф. д.и.н. Иван Русев за някои дребни известни обстоятелства от стопанската и културната история на града и показване на монографията „ Кара Танас – войводата от Катунище” на краеведа Валентин Княжевич. Довечера в Котел ще има и подобаващи празнични илюминации, от 18.30 часа, на централния градски площад.
Навръх празника обаче едно известие от „ Водоснабдяване и канализация – Сливен”, регион Котел, вгорчава приповдигнатото въодушевление на жителите на града. От него излиза наяве, че от през днешния ден, 1.11.2018 година, Котел минава на воден режим, годен за нощните и следобедните часове.
Водата ще бъде спирана по следната скица: по ул. „ Изворска” и прилежащите към нея улици от 00:00 часа до 05:00 часа и от 12:30 часа до 16:30 часа всеки ден; по ул. „ Стара планина” от 00:00 часа до 04:00 часа заран и 12:30 часа до 15:30 часа следобяд всеки ден и в региона на Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев” - от 20:00 часа вечер до 05:00 часа сутринта.
В известието се показва, че причина за въвеждането на водния режим е намалелият дебит на водоизточник „ Изворите”. Съобщава се още, че режимът е краткотраен и предстои на смяна, за което жителите на Котел ще бъдат навреме известени.
Историческите сведения за Котел сочат, че през Възрождането будният и проспериращ (тогава) балкански град е бил доста добре водоснабден. За разлика от в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР