В деня на християнското семейство - нещо любопитно. Над 80%

...
В деня на християнското семейство - нещо любопитно. Над 80%
Коментари Харесай

Мястото на жената е в кухнята, смятат над 80% от българите

В деня на християнското семейство - нещо любопитно. Над 80% от българите считат, че дамата би трябвало да се грижи за дома и фамилията, а мъжът да изкарва пари. Това демонстрира проучване на Евробарометър за равенството сред половете. Страната ни се оказва на челно място в Европейски Съюз по податливост към полови стандарти.

Най-важната задача в живота на актуалната българка е да чисти къщата и да готви за децата, споделят българите в изследването и се подреждат преди всичко в Европа с това разбиране.

- Моля ви се, какви са тези българи?

Ето ги - на път към обичаната - съгласни ли са?

- Да, да.


- Защо?

- Така е от едно време,

- От време оно.

- А мъжът какво би трябвало да прави?

- Да работи, да работи...

- И да изкарва пари?

- Да.

81 % са уверени, че мъжът би трябвало да изкарва парите и да се занимава с кариерата си. Като е към този момент сготвено, какво друго остава.

- Не се развиват, не четат, не наблюдават трендовете в света.

По на Запад мислят друго. Поне съгласно данните на Евробарометър. В Швеция да вземем за пример 87 % не имат вяра, че дамата би трябвало да е до печката. В същото време у нас 68% утвърждават концепцията брачният партньор да употребява отпуск по бащинство, а 74 % отговорностите в семейството да се поделят по-равно.

- Мястото на дамата е до рамото на мъжа като равносилен сътрудник.

Съпругът на Гергана също счита по този начин. Всъщност главно той се занимава с готвенето. Не се вписва в статистиката и по още един индикатор - 62% от българите имат вяра, че мъжете не трябва да плачат.

- Не дават прекрасен образец. Лично моят мъж плаче.

В този подтекст не е чудно, че 83 % от българите считат, че дамите най-често взимат решения под въздействие на страстите. Напълно разбираемо, в случай че отсреща им стои представител на теорията за безконечната връзка на дамата и кухнята.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР