В Деня на християнското семейство - 21 ноември, благоевградската църква

...
В Деня на християнското семейство - 21 ноември, благоевградската църква
Коментари Харесай

В благоевградската църква Въведение Богородично се отбелязва храмов празник

В Деня на християнското семейство - 21 ноември, благоевградската черква "Въведение Богородично " отбелязва храмовия си празник. Тържествената част стартира от през днешния ден с празнична архиерейска вечерня.

Началото на богослужението е от 17.30 ч. и ще бъде отслужено от Неврокопския митрополит Серафим и свещенството на храма. Това сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на катедралния храм отец Андон Шавулев.

Митрополит Антоний: Българинът не е изгубил вярата си

На самия празник митрополит Серафим ще отслужи празнична Света литургия, в която ще вземат участие и свещеници от околията. Тази година се означават 175 години от построяването на храма. Той е издигнат в остарелия квартал на Благоевград, на място, на което е имало метох на Рилския манастир. Самата черква е построена по модел на църквата в Рилската света обител, иконостасът също припомня на този в манастира, добави отец Шавулев.

Макар че празникът е в строгия Рождественски пост, църквата ще почерпи миряните и присъстващите на литургията с постни храни и десерти, сподели уредникът на храма Аделина Стефанова.

За утрешния празничен ден, когато се чака доста хора да дойдат в храма, в двора ще има базар, на който ще се продават ръчно направени сувенири и десерти. Средствата ще отидат за кухнята за небогати към храма в благоевградския квартал "Грамада ", добави ръководителят на Православния център в града - Мирела Кючукова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР