В Деня на храбростта и празник на Българската армия –

...
В Деня на храбростта и празник на Българската армия –
Коментари Харесай

Националният военноисторически музей отбелязва 6 май

В Деня на храбростта и празник на Българската войска – 6 май, Националният военноисторически музей (НВИМ) показва на своята аудитория разнообразни онлайн интензивности. Специално за празника е основано виртуално и интерактивно наличие „ Заедно на 6 май “ , което ще бъде качено в уеб страницата на Музея в секция „ Виртуален музей “, както и в страниците и профилите на НВИМ в обществените мрежи.

Дигиталната галерия „ За Българската войска – за почит! “ , която тематично е обвързана с историята и традициите на отбелязването на празника на Българската войска ще бъде налична онлайн от 6 май. Изображения от парадите от 1885 година до през днешния ден ще създадат всички съпричастни на тържествата, които не прекъсват и по време на войните за национално избавление и обединяване.

В онлайн атракцията „ Експонатите оживяват “ ще бъдат виртуално отворени част от експонатите от външната експозиция на Музея, предоставяйки опция на всеки да прегледа вътрешността на кабините им под формата на 360-градусови фотоси.

За най-малките фенове на Музея е основана специфична онлайн детска зала „ За децата “ , в която е показана историята на военния медал „ За смелост “, защото 6 май е и празник на кавалерите на това най-старо и известно отличие. Малките гости ще схванат кой го е основал, по кое време е било първото награждаване, с какво орденът е изключително значим за българската история и за какво всеки, който носи медал за смелост на гърдите си, е воин.

Музейният екип е подготвил и ретроспективен видеоматериал за отбелязването на 6 май в Музея като поклон към посетителите с вярата, че следващата година на празника ще похапваме от прословутата войнишка музейна фасул супа и ще се радваме онлайн на изложения, атракции и начинания.

В отбелязването на 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската войска, онлайн ще вземат участие и филиалите на Националния военноисторически музей – Военноморски музей – Варна, Парк-музей на бойната дружба 1444 година „ Владислав Варненчик “ и Музей на авиацията – Крумово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР