В деня на големия християнски празник Успение Богородично, кметът на

...
В деня на големия християнски празник Успение Богородично, кметът на
Коментари Харесай

Кметът на София потечете Голяма Богородица

В деня на огромния християнски празник Успение Богородично, кметът на София Йорданка Фандъкова посети храма " Света Богородица " в квартал " Подуене ". Там тя възпламени свещичка за здравето на всички, празнуващи през днешния ден (15 август). Според преданието това е денят, в който Божията майка на 64-годишна възраст напуща земния живот и отива при сина си. Три дни преди гибелта архангел Гавраил ѝ оповестява, че Бог е поискал да я вземе при себе си в своето царство, с цел да цари постоянно с него. Исус обаче не е поискал да вземе и татко си, дърводелеца Йосиф. Последното ѝ предпочитание е да види Светите апостоли дружно. По чудноват метод те се придвижват пред вратите на дома ѝ в Йерусалим. Три дни по-късно самичък Иисус Христос в небесна популярност, обграден от благ ликове и светци, слиза от небесата за душата на Света Богородица.

По-късно столичният кмет инспектира ремонта на болница „ Шейново”. Месечна спестовност сред 4000 и 5000 лева се чака след реновирането на лечебното заведение. Това е сред 20% и 25% от сегашните разноски. Инвестициите в ремонта са на стойност 650 000 лева Променена е и отоплителната апаратура.

„ През последните години успяхме да ремонтираме родилното поделение, да създадем усъвършенствания, да влагаме в инсталация, само че тази година завършва санирането на постройката дружно с спомагателни ограничения за енергийна успеваемост “, разяснява тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР