В деня на държавното погребение на 18 от идентифицираните жертви

...
В деня на държавното погребение на 18 от идентифицираните жертви
Коментари Харесай

В деня на траур и погребения в Генуа пожарникари извадиха телата на семейство с момиченце на 9 от развалините

В деня на държавното заравяне на 18 от разпознатите жертви от моста " Моранди " в Генуа от мястото на злополуката пристигна най-лошата вест: през нощта пожарникари са намерили под руините автомобил, явно " Хюндай ", със смазани вътре мъж, жена и дете, написа http://www.genovatoday.it.
 Рухналият мост в Генуа има близнак в Либия  Българин е оживял по знамение при рухването на моста в Генуа
Най-вероятно това е фамилията, което изчезна от деня на нещастието - 14 август, вторник. Мъж и жена на 44 и 41 година и 9-годишното им момиченце. Те пътували за остров Сардиния на отмора.

Засега е невероятно да се потвърди, че телата са на изчезналите. Идентификацията ще отнеме време.

С тях общият брой на жертвите става 41.

Има и още изчезнали при разпадането на моста, на който в оня миг се намирали към 35 автомобила и камиона. Липсват сред 10 и 20 души.

Разкопаването на останките от моста, рухнал в реката Полчевера, продължава. Използват се булдозери.

Тази заран към 10 ч. локално време президентът на Италия Серджо Матарела се насочи към мястото на злополуката, а там отдаде респект и благодари на спасителите. След това отиде в болничното заведение, където са ранените. Той участва и на държавното заравяне на 18-те жертви, което стартира в 12:30 ч. Там е министър председателят Джузепе Конте.

Близките на останалите починали отхвърлиха държавно заравяне. 20 бяха заровени през вчерашния ден от околните им, които не пестят рецензиите си за случилото се. Още през 2016 година доцент насочва предизвестие, че изчисленията за моста са " сбъркани " и структурата е нестабилна. Преди това към този момент е направено едно подсилване. Но това е всичко до 14 август, когато " Моранди " рухва.

На моста жена губи непосредствен, а година по-рано е - и сина си в злополука. Млада двойка - студент по медицина и здравна сестра, които се връщат от отмора, в никакъв случай не стигат вкъщи.

В момента на влизането на избавителните екипи, които отдадоха респект, околните на умрелите започнаха да ръкопляскат. Аплодисментите им работилите непрекъснато, в продължение на 80 часа, продължиха повече от минута.

Денят е погребален за Италия. Магазини остават затворени в символ на почитание и тъга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР