В Деня на Черно море (31-ви октомври) в София пред

...
В Деня на Черно море (31-ви октомври) в София пред
Коментари Харесай

25-метрова риба от пластмасови торбички ще се появи пред НДК

В Деня на Черно море (31-ви октомври) в София пред НДК, сред 8:30 и 9:30 сутринта ще се появи двадесет и пет метрова риба, направена от 800 полиетиленови плика.
Събитието е обвързано с акцията " Свободни от пластмаса " на екологичните сдружения " За Земята " и " Грийнпийс " - България. Акцията е подкрепена и от Surfrider Foundation Sofia и сърф-предизвикателството за Черно море, свободно от пластмаса Wind2Win.
По време на сензационното събитие доброволци ще раздават на минувачите пощенски картички с послания по какъв начин да понижат еднократната пластмаса в всекидневието си.

Пластмасовите торбички са измежду трите най-често срещаните боклуци по плажовете и във водите на Черно море и са причина за замърсявания из цялата страна.
Въпреки това най-леките пластмасови торбички останаха отвън цялостните забрани на пластмасови произведения за еднократна приложимост, гласувани в Европейския парламент предходната седмица. Преговорите по новата инструкция в Брюксел не престават, а в София деятелите ще покажат за следващ път, че желаят повече ограничения и надзор от страна на министерството против пластмасовото замърсяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР