В Деня на Ботев и на загиналите за свободата и

...
В Деня на Ботев и на загиналите за свободата и
Коментари Харесай

Министърът на отбраната положи цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци

В Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България пред Паметника на починалите във войните шуменци бяха положени венци и цветя. На церемонията участваха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на града Любомир Христов, регионалният шеф Стефан Желев, ръководителят на Общинския съвет в Шумен Красимир Минчев, депутати, политици, военни и десетки жители.

" На този ден, 2 юни, признакът е Ботев и саможертвата на неговата чета, само че ние почитаме и всички тези българи, които са отдали живота си за Освобождението на България " , сподели Каракачанов, отбелязвайки, че би трябвало да си знаем историята и да бъдем на първо място българи. Той напомни, че един от апостолите на Априлското въстание - Панайот Волов, е от Шумен.

След церемонията Красимир Каракачанов отпътува дружно с адмирал Емил Ефтимов за военно-учебния център " Марково " край Шумен, където ще следят демонстративни стрелби и практическия държавен изпит на курсанти-випускници от Факултета " Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР