В деня на българската полиция министърът на вътрешните работи и

...
В деня на българската полиция министърът на вътрешните работи и
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Категорични сме, че служителите на МВР са на първа линия

В деня на българската полиция министърът на вътрешните работи и заместникът му Михаил Златанов поздравиха чиновниците и уважиха с едноминутно безмълвие паметта на починалите при осъществяване на дълга си български служители на реда

И професионалното, и политическото управление сме безапелационни, че чиновниците в системата на вътрешното ведомство работят на първа линия и правят неспецифични действия в изискванията на усложнената епидемиологична конюнктура в страната, уточни министър Терзийски.

Процентът на нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи е привързан с финансовите благоприятни условия и запаси на страната и със обстановката, в която се намира страната ни. Направеният все още финансов план е за 15-процентно нарастване на главните заплати на всеки един чиновник, което дружно с полагаемите се разнообразни добавки, действително ще докара до доста по-висок растеж.

Министър Терзийски акцентира, че се води непрекъсната връзка с Министерството на финансите. Още през цялото време на договарянията, във фокуса на управлението не са единствено заплатите, само че и изискванията на труд на чиновниците. В тази връзка той напомни направената смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, даваща опция за погашение на изключително положения труд от над 13 000 чиновници.

Писмените заявки на полицейските синдикати, с които организирахме работни срещи, бяха систематизирани от нас и показани в нашите претенции към проектобюджета за 2021 година Правим всичко допустимо съгласно спецификата на създалата се обстановка и опциите на страната, акцентира в умозаключение министърът на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР