В деня на атентата на летище Сарафово на смяна е

...
В деня на атентата на летище Сарафово на смяна е
Коментари Харесай


В деня на атентата на летище Сарафово на смяна е имало само двама гранични полицаи. Това стана я

В деня на атентата на летище Сарафово на промяна е имало единствено двама гранични служители на реда. Това стана ясно от разпитите по делото, ход на което беше даден през днешния ден. 

Полицаите са били на 12-часова промяна. Според показанията им те не са имали физическата опция да ревизират всеки, който идва на паркинга и влиза в летището. Те не са забелязали атентатора, нито са видели нещо съмнително в някой от лицата на летището.

На 18 юли 2012 година нападател самоубиец се взриви до рейс с израелски туристи на летището в Бургас. При атентата починаха шестима души, а 37 бяха ранени. Подсъдими по делото са Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан, жители на Австралия и Канада, които към момента се търсят. Смята се, че те са помогнали на атентатора Мохамед Хасанел Хюсейни.

Свидетелят Стоян Стоянов, който работил като таксиметров водач, описа пред съда, че е бил на към 70 метра от атентата и е чул два гърмежа през няколко секунди. По думите му е имало парчета в радиус от към 50 метра от взривения рейс с туристи.

Негов сътрудник се е разминал с атентатора, видял го е, само че не е знаел, че е той, оповестява Българска телеграфна агенция.

Разпитаните пред съда споделиха още, че достъпът до паркинга и до постройката за идващи и заминаващи туристи на летището по това време е бил свободен и всеки е можел да стигне до тях. 

Прокурорът по делото Красимир Тренчев разяснява пред медиите, че слабото равнище на сигурност на летището тогава е било причина за улеснение на причинителя на атентата.

Делото продължава с разпит на очевидци на 6 и 7 февруари, огромна част от тях са чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР