В деня на анонса на iPhone Xr се появиха многобройни

...
В деня на анонса на iPhone Xr се появиха многобройни
Коментари Харесай

Apple рязко намали производството на iPhone Xr поради слабото търсене

В деня на анонса на iPhone Xr се появиха многочислени прогнози, че това ще бъде най-продаваният смарт телефон за последните години. Идеята е, че мобилен телефон с топ-процесор и превъзходна камера при много по-ниска цена, спрямо флагманските модели iPhone Xs и Xs Max ще се продава по-добре и ще стане бестселър.

Но знамение не се случи. Според данните на Nikkei, Apple е предизвестила основните си снабдители на електронни съставни елементи за смяната в проектите за произвеждане на iPhone Xs и Xs Max.

Според пазарните аналитици, търсенето на iPhone XR се е оказало с 20-25% по-ниско от предстоящото. Може би цената от $749 да се оказа прекомерно повишена, а може потребителите повече да избират флагманските смарт телефони на компанията.

Днес Reuters заяви, че Apple е известила Foxconn, Pegatron и Wistron да понижат производството на iPhone XR.

Според тази информация, във Foxconn би трябвало да работят 60 поточни линии за производството на тези смарт телефони. Но в реалност работят едвам 45. Оказа се, че потребителите нямат потребност от толкоз iPhone XR. Отбелязва се, че сходна бе обстановката преди към пет години, когато бе показан евтиния iPhone 5C.

Foxconn и Pegatron отхвърлят да разясняват информацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР