В деня на 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски

...
В деня на 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски
Коментари Харесай

Паметна плоча на Левски откриха в посолството ни в Атина

В деня на 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски в посолството на България в Атина бе открита паметна плоча на националния ни воин, оповестяват от Министерството на външните работи. Тържеството стартира с панихида за упокой на Васил Иванов Кунчев в българския храм " Свети преподобен Йоан Рилски Чудотворец " и продължи пред българското посолство. Над 200 наши сънародници - представители на културните сдружения и неделните учебни заведения в Гърция, както и доста българи от гръцката столица и другари на България, взеха присъединяване.

Отец Иван отслужи освещаване на плочата и благослови присъстващите. Приветствие насочи краткотрайно ръководещият посолството Веселин Иванов.

Председателят на българо-гръцкото съдружие за просвета разгласи, че Васил Левски ще бъде патрон на неделното учебно заведение към сдружението и то ще носи неговото име.
Пътят от гибелта до бронзовия орден в Пьонгчанг

Стихове за Апостола рецитираха възпитаници от българските неделни учебни заведения в гръцката столица. Под звуците на български възрожденски песни гостите сервираха венци и цветя пред барелефа.

Отбелязването продължи в препълнения киносалон на посолството, където „ Урок по родолюбие” за най-малките посетители изнесоха режисьорът Искрен Красимиров (в ролята на Христо Ботев) и артистът Симеон Владов ( в ролята на Васил Левски).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР