В деня, когато баща ми почина, те да искаха да

...
В деня, когато баща ми почина, те да искаха да
Коментари Харесай

Не И Това! Зловеща Гавра В Моргата С Тялото На Големия Светлин Русев!

В деня, когато татко ми умря, те да желаеха да вървят в моргата да вършат отливка на ръката му, тъй като би трябвало да извадят още и още от него ”, разяснява Русева.

Дъщерята на Светлин Русев дефинира отвореното писмо на интелектуалците като конспирация. Според нея, писмото, което беше изпратено до институциите, е офанзива против нея и фамилията ѝ.

„ При състояние, че някои от основателите на това писмо са ми се обадили ден-два преди този момент и не са споделили дори и дума, явно нещата не са наред ”, разяснява Русева. По думите ѝ писмото се показва като подписка, само че вътре подписи липсват.

Голяма част от посочените хора в него пък били „ за заряд ” сред известните имена.

„ Сред основателите на това писмо са разнообразни хора с разнообразни цели. Има доста имена, които през тези пет месеца се пробваха да сложат ръка на цялата сбирка и на нейното ръководство. А други имат искания за благосъстоятелност на част от творбите ”, изясни Ралица Русева.

Трети пък, по думите на дъщерята на починалия художник, са хора от артистичните среди, които, до момента в който Русев бил жив, са разчитали на него за подтик в кариерата, а някои даже живели за негова сметка.

Сред имената в отвореното писмо са тези на някогашния шеф на Българска национална телевизия Иван Гранитски, проф. Стефан Данаилов, учен Антон Дончев, проф. Георги Дюлгеров, Кеворк Кеворкян, проф. Николай Майсторов, проф. Минчо Минчев, Енчо Пиронков, Боян Радев, Вежди Рашидов, Нешка Робева и проф. Георги Чапкънов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР