В ден 79 на руската инвазия Киев твърди, че са

...
В ден 79 на руската инвазия Киев твърди, че са
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Киев твърди, че е потопил още един руски кораб


В ден 79 на съветската инвазия Киев твърди, че са нанесли удар по съветски военнологистичен транспортен съд в Черно море.

Корабът, плаващ под името " Всеволод Бобров ", се е намирал край стратегическия Змийски остров. До момента няма коментар от Русия.

На борда на един от най-новите бойни кораби в съветския флот е избухнал пожар. Сателитни фотоси на частната компания „ Максар “ демонстрират следствията от хипотетичния ракетен удар против съветския транспортен съд, покрай морската граница сред Украйна и Румъния.

В същото време Киев заяви, че Русия е направила нови ракетни офанзиви против петролната рафинерия в град Кременчук в Полтавска област.

Спасители правят инспекции на разрушени жилищни здания в Мариупол, до момента в който в региона се водят боеве. А президентът Зеленски още веднъж упрекна съветските сили, че нанасят удари над цивилни обекти.

„ От началото на войната съветските сили са унищожили над 570 здравни заведения. 101 лечебни заведения са изцяло разрушени “, съобщи Зеленски.

„ Не разбирам военната тактика на Русия. Каква военна изгода има от избиването на цивилно население и разрушаването на нашите здания “, споделя украински чиновник в локалната администрация.

Организация на обединените нации ще стартира публично следствие за военни закононарушения в Украйна. А броят на бежанците, бягащи от Украйна, надвиши 6 милиона.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР