В демократична страна член на Европейския съюз, всеки има право

...
В демократична страна член на Европейския съюз, всеки има право
Коментари Харесай

Бизнес сдружение подкрепи Хиполенд |

В демократична страна член на Европейския съюз, всеки има право свободно и без терзания да изрази своята гражданска, социална или политическа позиция. Убедени сме, че съблюдаване на правилата на правовата страна, демокрацията и свободата на изложение на гражданска позиция са основополагащи за развиването на цялото ни общество. 

Това обявиха от Сдружението за съвременна търговия по повод проверката на икономическата полиция, данъчните и митниците във веригата за детски играчки " Хиполенд ". 

Търговските вериги, членове на СМТ, са едни от най-проверяваните от контролните органи у нас компании и в този смисъл за нас сходни инспекции са част от естественото бизнес всекидневие. Но в настоящия подтекст бихме желали да подчертаем, че в случай че потреблението на контролните пълномощия на изпълнителната власт е във връзка свободно изложение на обществена гражданска позиция, то това би било в прорез с демократичните правила на една правова общественост, каквато е Европейският съюз, декларират още от СМТ. 

Изразяваме вяра, че започнатите инспекции от контролните органи на бизнеса на компанията член на СМТ директно след обществено заета гражданска позиция от нейния притежател във връзка с дейности на изпълнителната власт, не съставляват реакция поради изразеното мнение. В противоположен случай днешните дейности на институциите мъчно могат да бъдат обсъждани като рутинна контролна активност, пишат от бизнес сдружението. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР