В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото

...
В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото
Коментари Харесай

Сандов: ДБ обсъжда и само подкрепа за кабинет на Петков

В „ Демократична България” се разисква и вид, при който политическото обединяване да не предложи министри, а да взе участие единствено с парламентарна поддръжка за един предстоящ кабинет. Ние би трябвало да отчетем нашата електорална тежест, съобщи съпредседателят в оставка на " Зелено придвижване " и член на политическия съвет " Демократична България " Борислав Сандов в " Тази заран " по бТВ.

" На първо място е значимо да се разберем за политиките. Без съдружно съглашение няма да стане. Знаете, че имаме разлики с някои от партиите. Парцелирането (на правителството) няма да усъвършенства обстановката ", сподели Сандов.

" Част съм от работните групи за договарянията за сформиране на държавно управление. Имаме поле за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светнати в този развой на първични диалози, с цел да не се сътвори терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем противоречивото от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще пристигна време на противоречивото, уповавам се и там да проявим отговорно поведени и там да намерим най-хубавата за страната формула, която не е по линията на математически общ брой ", сподели съпредседателят в оставка на " Зелено придвижване ".

" Не ми е предлаган поста на екоминистър, не са обсъждани имена на министри в бъдещия кабинет ", безапелационен е Сандов.

„ Министерство на околната среда и водите е в извънредно тежко положение, против него се водят четири наказателни каузи и 15 наказателни процедури. Капацитетът е единствено в нашата партия това министерство да излезе в положителна светлина “, съобщи обаче съпредседателят в оставка на " Зелено придвижване ".

Още в предходния парламент " Демократична България " е предложила Кирил Петков и Асен Василев да бъдат част от един експертен кабинет, тъй че и в този момент няма проблем с тяхното присъединяване и заемането на премиерския пост от Петков, сподели Сандов.

„ Зелено придвижване “ беше единствената партия от обединяването „ Демократична България “, която излезе с позиция в поддръжка на Румен Радев за балотажа на президентския избор.

„ В рамките на обединението не беше обсъждана поддръжка за Румен Радев, въпреки всичко ние сме три обособени субекта. Всяка партия обсъждаше сама в своите органи и при нас с малко надви болшинството, което сподели, че би трябвало да подкрепим намерено Радев “, сподели Сандов.

„ Не можем да скрием, че имаме някои разлики с Румен Радев, само че пък се веселя, че нощес той заприказва за това, което ни свързваше – за промените в правосъдната система и премахването на модела на автокрация “, означи Сандов.

По-думите му Радев е спечелил, тъй като е бил " по-последователен ", а Герджиков е повтарял неща, които сме чували от партията, която управляваше 12 години.

Относно думите на Румен Радев за Крим, Борислав Сандов уточни, че откровено се надява това да е било просто " изтъкване на фактическата обстановка ", а на президентът не му е „ вменено “ да дефинира и постанова позиции на България в интернационалната политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР