В делото на Гуидо ди Вани срещу ЦСКА-София във ФИФА

...
В делото на Гуидо ди Вани срещу ЦСКА-София във ФИФА
Коментари Харесай

Много важна подробност покрай делото на “ЦСКА-София” във ФИФА, всички трябва да се съобразят

В делото на Гуидо ди Вани против ЦСКА-София във ФИФА се появи една извънредно любопитна детайлност, която би трябвало да се вземе под внимание освен от алените, само че и от всички български клубове.

Става въпрос за един от главните доводи на ЦСКА-София. А точно - всичко, което е трябвало да се заплати, е платено посредством масата по несъстоятелността и който има искания, би трябвало да ги насочи към българския съд.

Ето какво написа в делото по този значим въпрос:

“В допълнение, има значение препращането към решение, при което КАС смята, че „ регламентите на УЕФА не могат да бъдат анулирани от националните закони, защото това би довело до неравностойно отнасяне на клубовете от разнообразни страни “.

В този смисъл същия принцип би трябвало да се ползва и за регламентите на ФИФА, както и за решения.

При това състояние ДК акцентира, че главната цел на регламентите на ФИФА е да сътвори общоприет набор от правила, на които са подчинени всички участници във футболната общественост и на които могат да разчитат. Тази цел не би била постижима, в случай че националното законодателство може просто да анулира регулациите на ФИФА.

По-специално, ДК смята, че банкрутът на първичния Длъжник не освобождава автоматизирано неговия правоприемник, клубът ПФК ЦСКА-София, от задължението да се съобрази напълно с решението на съдията от Камарата за решение на разногласия, което остава дефинитивно и обвързващо и не може да бъде анулирано с национално решение.

В резултат на това и като се има поради, че Кредиторът е зает с възобновяване на дълга си, членът на ДК открива новия Клуб, виновен за задълженията, зародили от първичния дебитор - само този, обвързван с решението, взето от Камарата за решение на разногласия на 2 септември 2015 година - и затова заключи, че новият Клуб, ПФК ЦСКА-София, е виновен за спазването на гореспоменатото финансово решение по реда на член 64 от 2017 година Въпреки това наподобява, че новият Клуб не е направил това и затова би трябвало да бъде надлежно глобен.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР