В декларация ВМРО нападна турското консулство и ДОСТ, че организират

...
В декларация ВМРО нападна турското консулство и ДОСТ, че организират
Коментари Харесай

ВМРО: В Шумен се готви пиршество на кръволоците

В декларация Вътрешна македонска революционна организация атакува турското консулство и ДОСТ, че провеждат етническо-религиозна провокация в Шумен като провеждат празненство за "годишнината от успеха на здравите сили в Турция ".

Гьокче: Това са изключителни условия, които изискват изключителни ограничения

"ДОСТ и публични дипломатически представители на Република Турция към този момент втора година инспирират напрежение в района. Целта им е ясна – опълчване, делене и разпалване на ненавист по един лицемерен и злоумишлен сюжет ", споделя общинският консултант и координатор на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване в Шумен Деан Станчев.

Той твърди, че научил от жители, че тази събота се готви коктейл, който да означи годишнината от несполучливия прелом. Според него това ще е публично събитие във прослава на метода, по който Ердоган смаза опита за прелом в Турция.

Симеонов: Гьокче е нахален, високомерен и безочлив



Да се провеждат празнувания на погрома на Ердоган над инакомислещите е цялостен цинизъм. Още по-голям цинизъм е да празнуваш тази така наречен победа в България, разяснява Станчев.

Общинският консултант дефинира като непоносим обстоятелството, че една държавна институция (Драматичен спектакъл „ Васил Друмев” в Шумен) е дала единодушие и взе участие "в пиршеството на кръволоците ". Той упорства театърът незабавно да се разграничи от този коктейл и да откаже провеждането на събитието.

"Ние от Вътрешна македонска революционна организация в събота ще се противопоставим на въпросния коктейл. За ДОСТ би трябвало да стане ясно – като български жители няма да се съгласим с тази провокация ", приключва Станчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР