В декларация, приета на вчерашния конгрес на ВМРО, е предложено

...
В декларация, приета на вчерашния конгрес на ВМРО, е предложено
Коментари Харесай

ВМРО предлага федерация между България и Северна Македония

В декларация, призната на вчерашния конгрес на Вътрешна македонска революционна организация, е препоръчано държавните управления и политическите организации в България и Република Северна Македония да работят за основаване на федерация сред двете страни на основата на общото културно-историческо завещание и общите геополитически ползи, съобщи БНР.

На конгреса беше определено ново управление на партията, отпред на която застанаха трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

" Интеграцията на Македония минава през признание на историческата истина, българските корени на днешното население и отбрана на неговите права ", се показва в декларацията.

В нея са изброени 14 целта на Вътрешна македонска революционна организация. Сред тях са: енергийна самостоятелност - посредством създаване на нови мощности, в това число ядрени; конституционни промени за увеличение на президентските правомощия; възбрана за гласоподаване на необразованите и неспазващите отговорностите си към страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР