В декларация от парламентарната трибуна ДПС ознаменува края на краткия

...
В декларация от парламентарната трибуна ДПС ознаменува края на краткия
Коментари Харесай

ДПС: Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение

В декларация от парламентарната естрада Движение за права и свободи ознаменува края на късия 46-и парламент. В цел на офанзивата още веднъж бе посочен президентът Румен Радев.

" Последните месеци сме очевидци на нарушаване на Конституцията - от президент и Народното събрание. Президентът зачерта законността с назначението на министър. Въпреки разликите, нещо би трябвало да ни сплотява ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той упрекна Румен Радев, че разрушава държавността и демокрацията.

" Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение. Или се е самозабравил или прокарва концепцията за президентска република. Искаме да му кажем, че разрушава демокрацията ", установи той от трибуната.

Критики бяха отправени и във връзка стила на вътрешния министър и Министерство на вътрешните работи, а Карадайъ прикани жителите да не се опасяват от един министър и един служител на реда, когато не са нарушили с нищо закона.

" Показахме през годините, че желаеме живот в мир и съвместност. Няма да позволим някой инцидентно попаднал в политиката да разрушава това, което е градено. Искаме да приказваме и за мероприятията на вътрешния длъжностен министър, които били в интерес на битката против пазаруване на гласове. Той сподели своята нелицеприятна същина. Акциите може да бъдат меко наречени репресии и унижения. Репресиите и униженията са документирани ", заприказва по адрес на Бойко Рашков водачът на Движение за права и свободи.

" Репресиите са инструмент на слабите ръководства. Заради популизма жителите ще понесат всички негативи на рецесията и от небогати да стават по-бедни ", предизвести Карадайъ.

" Уважаеми български жители, не се опасявайте. Конституцията и законите важат еднообразно за всички. От нас зависи да създадем своя избор и да защитим демокрацията ", прикани водачът на Движение за права и свободи и още веднъж предизвести, че държавността е под опасност.

" Нека отговорно създадем своя избор за мощна и просперираща България, дано променим модела ГЕРБ, само че не с по-лоша версия на модела ", прикани Карадайъ предизборно.

" Апелите за разговор изискват градивно държание, разговорът изисква отговорност, визия, воля и потенциал. Диалогът значи да градиш мостове, а не да ги рушиш ", акцентира той.

По-рано в коридорите водачът на Движение за права и свободи разяснява пред медиите, че партията му няма никакви терзания от нова групировка към служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР