В декларация от името на група за началото на новия

...
В декларация от името на група за началото на новия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова посегна на най-скъпото на депутатите и се зарече: Когато управляваме гарантирам, че това ще бъде факт!

В декларация от името на група за началото на новия политически сезон водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова огласи през днешния ден революционна самодейност за орязване привилегиите на депутатите.

" Внасяме предложение за анулация на привилегиите на депутатите. Ако го отхвърлите си е ваша воля – някой ден, когато управляваме ви подсигурявам, че ще стане факт “, посочи тя.

„ Уважаеми дами и господа народни представители, в случай че правиш смели и безапелационни поръчки, че искаш да промениш система, модел, да сложиш завършек на прехода и да поведеш страната в друга посока, би трябвало да започнеш от себе си, да дадеш персонален образец. Знаем ли всички, че пропастта сред политици и народ се усилва - знаем. Знаем ли всички, че сме обрасли с привилегии “, попита Нинова.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще внесе предложение за анулация на привилегиите на депутатите. „ Кой българин, с изключение на политическият хайлайф на страната работи на заплата, която зависи от растежа на междинната работна заплата в страна. 99 % от българския народ работи на закрепена заплата. Ние ще си подвигаме заплатата всякога, когато се увеличи междинната. С кое право? Това не е популизъм, това е парламентарен принцип за равни права. Това е принцип за правдивост “, съобщи Нинова, представена от " Фокус ".

Тя попита какъв брой души в България почиват над 70 дни и отговори – 240. „ Как може един миньор за тежък физически труд да почива 30 дни, а депутатите да почиват 70? “, попита още Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР