В декларация от BAMOR настояват Христо Петров и ръководството на

...
В декларация от BAMOR настояват Христо Петров и ръководството на
Коментари Харесай

14 социологически агенции остро реагираха срещу изказване на Ицо Хазарта

В декларация от BAMOR упорстват Христо Петров и управлението на Политическа партия „ да назоват обществено организацията, която „ на предишните избори е желала 100 хиляди лева, с цел да дадат % от горната страна ”
14 социологически организации, обединени в „ Българската асоциация на експертите в маркетинговите проучвания и изследванията на публичното мнение ” (BAMOR) скочиха против изявление на Ицо Хазарта по Нова тв.

Изследователите на публичното мнение показаха възмущението си от изказване на рапъра, който е кандидат-депутат, че  „ социологическа организация е желала през 2021 година 100 хиляди лв. за издание на данни в интерес на „ Продължаваме промяната “. Изказването си Христо Петров е направил в предаването „ На фокус с Лора Крумова “ по Нова телевизия на 18 септември 2022 година, пише 

В декларация социолозите упорстват Христо Петров и управлението на „ Продължаваме промяната ” в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев  „ да назоват обществено организацията, която (цитираме) „ на предишните избори ни е желала 100 хиляди лева, с цел да дадат % от горната страна “ (край на цитата) ”.

По думите им сходни безадресни мнения освен вредят на работата на тези организации и анкетьори, които добросъвестно и съгласно професионалните стандарти правят социологически изследвания, само че и посредством основаването на съмнение към всички поддържат корупционна среда, против която Политическа партия заявява, че се бори.

„ Със страдание означаваме, че сходни офанзиви се случват в дните на национална предизборна акция, когато резултатите от социологически изследвания имат още по-висока осведомителна стойност за обществото ни ”, пишат още социолозите.

„ Апелираме към всички анализатори – социолози, политолози, публицисти, цивилен организации и други, да се причислят към нашата позиция за неразпространение на безадресни обвинявания и да пожелаеме изясняването на този случай, вместо да се зареждат следващите кавги ”, приканват откривателите на публичното мнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР