В дебатите за ратификацията на решение на Министерския съвет, с

...
В дебатите за ратификацията на решение на Министерския съвет, с
Коментари Харесай

ГЕРБ и Кацаров се скараха защо даряваме ваксини на Бутан

В дебатите за ратификацията на решение на Министерския съвет, с което България подарява на Кралство Бутан 172 500 ваксини " Астра Зенека ", ГЕРБ и служебния здравен министър Стойчо Кацаров спориха кой е отговорен за ниските равнища на имунизация у нас. 

Според Кацаров повода да даряваме ваксини е, че държавно управление на Бойко Борисов е договорило препарати в остатък от " Астра Зенека " и в дефицит от " Пфайзер ". " Причината е персоналната интервенция на вашия патрон Бойко Борисов. Той еднолично забрани потреблението на " Астра Зенека " без съображение ", сподели Кацаров.
 Никой не желае да се имунизира поради вашия патрон Бойко Борисов Никой не желае да се имунизира поради вашия патрон Бойко Борисов
Причината през днешния ден никой в България да не желае да се имунизира с " Астра Зенека " и да ги даряваме изискуем значително не на интернационалните...

Според Даниела Дариткова от ГЕРБ е била поръчана имунизацията на " Астра Зенека ", тъй като се съхранява по-лесно, само че след това служебното държавно управление не си е мръднало пръста, с цел да се усили броят на имунизираните.

Законотворците гласоподаваха със 103 гласа „ за “, 36 „ въздържали се “ и 0 срещу, като ГЕРБ гласоподаваха въздържали се.

В горепосочените съглашения е планувано всички разноски за доставката да бъдат поети от получателя - Кралство Бутан.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР