В дебата за промените в Закона за хората с увреждания

...
В дебата за промените в Закона за хората с увреждания
Коментари Харесай

Димитър Манолов за новия Закон за хората с увреждания: Квотите са зле прикрито лицемерие

В дебата за измененията в Закона за хората с увреждания имаше конфликтна точка, само че нямаше гърмеж. Законът, който приехме не е неприятен. В дебата беше позволено да има хора, които нищо не схващат. Това сподели президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Бизнесът самичък за себе си ненапълно е прав. Аз съм срещу всевъзможни квотни правила при наемане на работа на хора с увреждания. Това е зле скрито двуличие. Когато вкарваме квоти знаем, че нищо няма да решим. Аз персонално съм наел няколко индивида с увреждания без да са ме задължавали “, добави Манолов.

„ Според мен първо трябваше да се види какви са тия предприятия с 50 човек, работещи в тях. Дали могат да назначат хора с увреждания. В закона е написано, че който не може да направи нещо, може да прави различни неща. Цялата работа е, че от измененията и вълкът остана утолен и агнето – цяло “, акцентира президентът на КТ „ Подкрепа “.

По думите на Манолов този метод не взема решение проблемите на никой. „ Нещото, което не ми харесва в закона е да считаме, че сме решили нещо, когато раздаваме едни пари. Даването на повече пари не взема решение проблемите. Далеч по-разумно бе да се потърсят благоприятни условия за социализация на хората с увреждания. Те да се почувстват повече като другите. Вместо това 150 милиона ще се раздадат по някакви схеми. От самото начало е ставало въпрос за приемането на повече пари “, сподели Димитър Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР