В дебат с евродепутатите, Урсула фон дер Лайен представи своята

...
В дебат с евродепутатите, Урсула фон дер Лайен представи своята
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен обеща „зелен курс за Европа“ и икономика в полза на гражданите


В спор с евродепутатите, Урсула фон дер Лайен показа своята визия като ръководител на Комисията. Екологичен потенциал ще гласоподава нейната номинация с скришен избор с хартиени бюлетини в 19 ч. българско време, съобщи пресофисът на Екологичен потенциал.


Урсула фон дер Лайен показа през днешния ден своите политически цели, в случай че бъде определена за ръководител на Комисията, пред евродепутатите в Страсбург тази сутри.

Като уточни груповата нужда за „ здрава планета като нашето най-голямо предизвикателство и отговорност “,фон дер Лайен предложи по-амбициозни цели за понижаване на излъчванията - от 50% до 55% преди 2030 година и се ангажира да предложи „ зелен курс за Европа “ и европейско законодателство в региона на климата в границите на първите 100 дни от вдишване на длъжността. Тя също показа проекти за устойчиви европейски вложения (както и частичната преработка на фондовете на Европейска инвестиционна банка в „ климатична банка “) за даване на един трилион евро в вложения в границите на десетилетие.

Фон дер Лайен акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да откри стопанска система, която работи в интерес на жителите. За да може да се осъществя това, обаче, „ всички би трябвало да си поделят тежестта “ - в това число софтуерните колоси, които реализират дейностите си (и би трябвало да продължат да го правят) в Европа, само че не заплащат на жителите за достъпа до човешки и обществен капитал в Европейски Съюз.

Потвърждавайки своя ангажимент за уравновесено посланичество на половете в колегиума на членовете на Комисията през нейния мандат, тя също акцентира нуждата от решителни ограничения в битката против насилието над дамите. Поради тази причина тя желае насилието над дами да бъде дефинирано като закононарушение в Договорите на Европейски Съюз, като редом се довърши присъединението на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба.

Урсула фон дер Лайен показа своя ангажимент за правилата на правовата страна като европейска полезност, като разгласи, че има за цел да откри механизъм за наблюдаване на равнище Европейски Съюз паралелно със съществуващите ограничения. Тя посочи, че тези европейски полезности също би трябвало да включват задължението за избавяне на човешки животи в морето и би трябвало да докара до хуманна гранична политика. Тя изрази своята поддръжка за „ нов пакт за миграция и леговище “ и промяната на Регламента от Дъблин, и добави, че има намерение да подсигурява броят на граничните чиновници на Фронтекс да бъде 10 000 до 2024 година, а не преди 2027 година, както и това всички страни да поемат своя дял от отговорността въз основата на европейската взаимност.

По тематиката за европейската народна власт фон дер Лайен разгласи провеждането на двугодишна Конференция за Европа от 2020 година, в която жителите ще поемат водеща и дейна роля. Тя също акцентира нуждата от усилването на системата на водещи претенденти и повторното разглеждане на концепцията за транснационалните листи за последващи избори. Тя също разгласи своята цялостна поддръжка за правото на самодейност на Европейския парламент, като се ангажира с представянето на законодателно предложение в отговор на всяка резолюция, която е гласувана от болшинството от членовете на Парламента.

Реакции от политическите групи

Манфред Вебер (ЕНП, Германия) удостовери своята поддръжка за Урсула фон дер Лайен. „ Ние представляваме Европа, която е обективна, съвременна и новаторска, сигурна, необятно скроена и екологична. Ние ще използван тези обещания дружно с нея “. Той приветства нейните оферти за правото на законодателна самодейност за Екологичен потенциал и подобряването на процедурата за водещ претендент. „ Задкулисните покупко-продажби би трябвало да останат в предишното “, добави той.

Ираче Гарсия (С&Д, Испания) изрази неодобрение, че „ европейската народна власт напредва прекомерно постепенно “ и акцентира, че фон дер Лайен би трябвало да даде повече детайлности за това по какъв начин счита да отговори на гражданските претенции - най-много на младите - преди С&Д да реши дали да я поддържа. Подкрепа за устойчивия напредък, по-силни дейности за битка с бедността и обвързваща тактика за равенството на половете са от значително значение, добави Гарсия.

Дачиан Чолош (Renew Europe, Румъния) съобщи: „ Не можем да продължаваме да разочароваме милиони европейци, които споделиха „ ДА “ на Европа. Те чакат Европейски Съюз да пази правовата страна без съмнение “. Неговата група е подготвена да я поддържа, с една единствена цел: да обнови Европа. „ Но на първо място, от Вас чакаме същинско проевропейско управление. Европа не е администрация, а политическа упоритост “,заяви той.

Филип Ламбертс (Зелените/ЕСА) означи, че неговата група не е подготвена да съобщи кормилото на Европейския съюз на Урсула фон дер Лайен в миг, в който „ нашият общ дом гори, климатът се утежнява, има все по-дълбоки неравенства и отстъпления във връзка с главните ни свободи и правовата страна “. В случай, че тя бъде определена, неговата група е подготвена да предложи своята поддръжка, „ когато предложенията дават отговор на екзистенциалните провокации, пред които сме изправени “.

Йорг Мойтен (Идентичност и народна власт, Германия) разгласи, че неговата група ще гласоподава срещу нея, като сподели, че тя е несъответствуващ претендент за позицията и няма безапелационна визия за Европа. Той я подлага на критика за това, че дава обещание прекомерно доста и спорни неща на групите за да получи тяхната поддръжка, като да вземем за пример във връзка с правовата страна или миграцията.

Рафаеле Фито (ЕКР, Италия) изиска от Урсула фон дер Лайен да обясни своята позиция по отношение на „ механизма за надзор на правилата на правовата страна, по който възгледите ни се разминават “, по отношение на сегашната политика следвана от Комисията. Относно битката с климатичните промени, той означи, че е „ удовлетворен от предложенията за фонд за преход и банка за устойчиви вложения, само че обсъждаме все по-амбициозни цели, без да знаем по какъв начин да ги реализираме “.

Мартин Ширдеван (ЕОЛ/СЗЛ, Германия) разяснява, че неговата група няма да гласоподава за госпожа фон дер Лайен. Гласоподавателите чакаха водещ претендент като ръководител на Комисията, означи той, не министър на защитата, което е сигнал за „ трайното милитаризиране и изолираност на Европейски Съюз “. Той прикани за преустановяване на политиката на бюджетни ограничавания и за вложения в общественото обезпечаване, образованието, здравното обслужване и битката с климатичните промени “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР