В Давос, градът-домакин на годишното събрание на Световния икономически форум

...
В Давос, градът-домакин на годишното събрание на Световния икономически форум
Коментари Харесай

АББ и град Давос проправят пътя към устойчивата мобилност чрез иновации в електромобилите


В Давос, градът-домакин на годишното заседание на Световния стопански конгрес (WEF/СИФ), бързото зареждане за електрически автомобили се трансформира в неразделна част от транспортната екосистема.

За тазгодишното заседание на Световния стопански конгрес (23 – 26 януари 2018), град Давос и АББ се сплотяват в дълготрайно партньорство за даване на електрическата инфраструктура за публичния и частен превоз, оповестиха от компанията.

Жителите на Давос и гостите на СИФ имат опцията сами да тестват революционния TOSA рейс. Отличеният с награди рейс TOSA, създаден от АББ в Швейцария, към този момент се употребява в Женева, а скоро ще бъде въведен и във френския град Нант. Той може да презарежда батерията си единствено за 20 секунди, до момента в който пасажерите се качват и слизат. В Давос той ще обслужва оживената Линия 1, пътуваща от туристическия център до болничното заведение. Това е първият път, когато TOSA технология се употребява в алпийския район. Идеята е системата да бъде пусната в употреба при рискови зимни условия; АББ и нейните сътрудници в плана чакат да извлекат скъпа информация и прозрения от този пилотен план.

В допълнение, електрическите коли, транспортиращи участниците из Давос, ще могат да презареждат батериите си на осем новомонтирани станции за бързо зареждане на АББ.

Като цялост, електрическият рейс TOSA и зарядните станции дават мощна проява от действителния свят на високоусъвършенстваните технологии за резистентен превоз, които биват внедрявани на от ден на ден места в целия свят през днешния ден, когато електрическата подвижност се трансформира в задвижващата мощ за снабдяване на енергийна успеваемост с ниско влияние върху околната среда на коли, рейсове, влакове, кораби и лифтове.

“Преминаването към електрически транспортни средства към този момент не е въпрос на „ ако”, а по-скоро на „ кога” и „ какъв брой бързо”, съобщи изпълнителният шеф на АББ Улрих Шписхофер. “Електромобилите стават все по-привлекателен избор за водачите. Освен че са екологично виновни, те стават и все по-малко скъпи за закупуване и поддръжка.”

АББ е софтуерният водач в региона на артикули и системи за бързо зареждане, които трансформират превоза по световно устойчиви способи. Устойчивият превоз играе основна роля в битката против измененията в климата в днешни времена, когато електрическата подвижност стартира да заменя захранваните с изкопаеми горива транспортни средства, бълващи парникови газове, които способстват за световното стопляне.

Бързото зареждане на събранието на Световния стопански конгрес

По отношение на електрическите автомобили, АББ към този момент е световеният водач в бързото зареждане със своите над 6 000 станции, инсталирани допълнително от 50 страни. В Давос международните водачи ще имат опцията да видят в деяние осемте неотдавна инсталирани зарядни станции Terra 53 на АББ. Станция Terra 53 на АББ е най-добре продаваната 50-киловатова зарядна станция на непрекъснат ток в Европа и Северна Америка, поддържаща стандартите за зареждане CCS, CHAdeMO и стандарт 43 kW AC за по едно и също време зареждане.

По отношение на публичния превоз, напълно електрическият TOSA рейс в Давос показва най-новите нововъведения от света на устойчивия превоз. Нещо повече - TOSA получи влиятелното отличие Watt d’Or 2018 в категория „ енергийно ефикасна мобилност” от швейцарската Федерална работа по енергетика. TOSA технологията бе създадена взаимно в Швейцария от АББ, в партньорство със системата за всеобщ градски превоз на Женева (Transport Publics Genevois - tpg), Службата за поощряване на индустрията и технологиите (Office de Promotion of Industries et des Technologies - OPI), компанията за комунални услуги Services Industriels de Genève (SIG), и производителят на рейсове Carrosserie HESS.

Същата TOSA технология, употребена в Давос, обезпечава зареждане за рейсовете по летищния маршрут на автобусна линия 23 на Женева. Те употребяват въздушни контакти над определени спирки по своите направления, с цел да попълнят батериите си единствено за 20 секунди, презареждайки ги до момента в който пасажерите се качват и слизат. Природосъобразната система в Женева би могла да реализира понижаване на излъчванията на въглеводороди с до 1 000 тона годишно.

Но решенията на АББ в региона на устойчивия превоз не се лимитират единствено до стандартните коли и рейсове.
АББ доставя железопътния бранш с новаторски и ефикасни технологии като тягови трансформатори и конвертори, създадени главно в Швейцария. Един образец за това Ратианската железница, която се движи сред Ландкварт и Давос.

В света на автомобилните надпревари, чрез неотдавна оповестеното си партньорство с организацията за надпревари с електрически автомобили Формула Е, АББ ще подкрепя усъвършенстването на дизайна и функционалността на електрическите транспортни средства и инфраструктура, както и обвързваните с тях цифрови платформи.

АББ внася електрическа подвижност и в океански танкери, товарни и пътнически кораби. При тях задвижващите системи Azipod на АББ зареждат плавателните съдове с управляеми, високоефективни витла с електрическо задвижване, които вършат корабите доста по-маневрени и могат да понижат потребността им от изкопаеми горива на борда с до 40 % и повече.

АББ издига електрическата подвижност до нови висоти и в региона на лифтовете. Двигатели на АББ задвижват най-стръмната въжена железопътна линия в света, която бе открита в селището Stoos в швейцарските Алпи през декември 2017 година Двигателите на АББ, които доставят обща мощ от 2.3 мегавата, дават опция на въжената железница да транспортира до 1 500 души на час във всяка посока по протежението на нейния 1.7-километров маршрут. АББ даде и свръхмодерни мотори и задвижвания за новооткрита, рекордна гондолна система, пренасяща 590 пасажера на час до Zugspitze — най-високият връх в Германия.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР