В държавния бюджет за 2023 г. ще има антиинфлационна политика,

...
В държавния бюджет за 2023 г. ще има антиинфлационна политика,
Коментари Харесай

Георги Ганев, ПП-ДБ: В Бюджет 2023 ще има антиинфлационна политика

В държавния бюджет за 2023 година ще има антиинфлационна политика, която ще се показва в стесняване на бюджетните разноски и възстановяване на конкурентната независимост. Това показа депутатът от обединението ПП-ДБ и член на бюджетната комисия в Народното събрание Георги Ганев в ефира на Българска национална телевизия.

Народният представител уточни и главните ограничения, които ще доведат до увеличение на приходите в бюджета.

Очаквам значително ограниченията да сработят. Такива са ограниченията за „ избелване “ на редица покупко-продажби – отчитане на касовите наличия, ограничения за възнаграждение на хонорари по електронен път и други ограничения за „ избелване “ на бизнеса. Целта е в бюджета да постъпят повече доходи и да се сложи лоялният бизнес в по-добра конкурентна позиция, изясни Ганев.

Относно отпущането на 400 млн. лв. за нарастването на заплатите за чиновниците в публичния и държавния бранш депутатът похвали „ навременния “ метод на синдикатите, вследствие на който финансовото министерство е съумяло да ги вмести в рамката, само че добави, че тези 400 млн. лв. ще са за сметка на финансови разноски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР