В Държавната агенция за закрила на детето от няколко месеца

В Държавната агенция за закрила на детето от няколко месеца ...

Елеонора Лилова: Работили са на много нива, за да се подкопае една работеща система.


В Държавната агенция за закрила на детето от няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че наистина на места се злоупотребява с името както на агенцията, така и на социалните служби. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Специално за сигналите, които са от последните дни, наистина от различни източници разбирахме - например мои служители от Бургас разбраха за Сунгурларе и Карнобат от областния управител на Бургас. Разбира се и от директори на училища, както например в 75-то ОУ в кв. „Филиповци", от началници на регионални управления по случаите, например Асеновград. Тоест наистина на много места в страната, допълни председателят на ДАЗД.

Някои хора, както твърдят в сигналите, разказват на други хора, че наистина социалните нарочно ще вземат деца от домове и от семейства, каза още тя. Кои точно са хората разпространявали тези неща, в момента службите разследват това и това не е само от момента, а се разследват подобни сигнали от няколко месеца. На много нива се е работело, така че да се подкопае една работеща система, системата на социалните служби и това се прехвърля към системата на образованието, смята още Елеонора Лилова.

Източник: cross.bg