В държавата се шепне тихо, ужасено. Станала е административна катастрофа.

...
В държавата се шепне тихо, ужасено. Станала е административна катастрофа.
Коментари Харесай

Страшна, ужасяваща новина: Мъж уреди жена си на работа

В страната се шепне безшумно, ужасено. Станала е административна злополука. Винаги си мислехме, че тази злополука ще ни отмине. Така както в други страни има трусове, урагани и терористични актове, а тук по знамение няма, бе ни се сторило, че по този начин ще продължава постоянно. Но ето, случи се. Мъж е уредил жена си на работа. 
Повтарям: Mъж е уредил жена си на работа. 
Ако е по този начин, то президентът Румен Радев несъмнено е нарушил Конституцията и е направил държавна измяна. От незапомнени времена мъж не е уреждал жена си на работа - последно това е ставало при кабинета на Александър Малинов тъкмо преди стотина години, когато министър на външните работи урежда жена си на хубава заплата в администрацията и по тази причина към момента се носят ужасяващи клюки. Оттогава насетне обаче, в никакъв случай и най-много в последните 30 години, такова знамение не е ставало. Понеже всеки политик доста добре знае, че това е държавна измяна и всеки политик още по-добре знае, че в случай че би трябвало да промени на някого - Държавата или на Жена си, ще избра да захвърли жена си. В това отношение няма човек във властта, който да не съблюдава завета на Ботев - блага ми Венето, след това Отечеството си най-вече съм обичал тебе. Първо и на първо време държавните каузи и вярността към тях. После към този момент, в случай че остане малко време, сили и честност - може малко да обръщаш внимание на жена си. Едва ли има човек, който да не е забелязал, че сред Възраждането и годините на Преход има цялостно съвпадание изключително в региона на морала. Затова и двете са довели до подобен резултат. 
Между другото мисля, че Радев нарушава Конституцията по още доста способи в изтипосаните от прокуратурата СРС-та. Например, че в първата половина на диалога той даже не може да разбере защо става въпрос. Дори в един миг пита, бе, защо ми приказваш, защо става въпрос. А член 18-ти от Конституцията гласи, че президентът бързо би трябвало да схваща защо става въпрос. Събеседникът му ген. Стойков, който желае да го предизвести, че има гибелен интерес върху назначението на Десислава Радева, тогава Генчева, прави всичко допустимо да го вкара в казуса, а Радев дори не схваща защо става дума. Едва след третото пояснение се сеща, а, това ли било. Какъв е тоя президент, който постепенно захапва защо иде тирада? Че даже, когато го предизвестяват за нещо в негов интерес? Всеки различен политик, мисля си, незабавно щеше да схване защо го търсят и още след няколко реплики просто щеше да каже: " Крий ги тия работи, аре довиждане ". Но защото президентът действително на никое място в записа не споделя нищо сходно, той на процедура е направил държавна измяна, доколкото променя на главните правила на тази страна, които гласят точно да кажеш ясно и отговорно: " Крий ги тия работи ". 
Да не приказваме, че хората от хептен висшия ешалон, известно е, поддържат връзка със смс-и и с по-ограничено от разпоредбите на Туитър обилие от думи се схващат за всичко: кой да се удари, по какъв начин, по кое време и за какво. Докато Радев един се бави, не схваща, пита, не схваща, чуди се. Никой не желае толкоз ленив президент. Нещата би трябвало да стават бързо и скорострелно като нападение и след това да се точат по медиите постепенно и протяжно като водна рецесия в Пeрник. Целта: идващите избори. Страхът: Тоя доста взе да приказва. Планът: По-малко да приказва. Ефектът: Разбира се нулев и тъп, тъй като най-сигурният метод Радев да влезе в политиката и да ожъне големи електорални полета, е да му се направи импийчмънт. И още едно просто математическо уравнение: институция с едно от най-ниските равнища на публично доверие (прокуратурата) удря по институцията с най-високо публично доверие (президента). Питайте първокурсник по политология за хипотетичния резултат.
Но знам защо мислите към момента. Мъж е назначил жена си на работа. Това непрестанно ме завръща към себе си, защото последните калинки, които съм виждал, бяха в детството ми. Знам и другото, което си мислите - в никакъв случай да вземем за пример не са се чували записи с премиера, на които някой да е чувал да му се споделя - Ти си го избра. Както и няколко други записи, които чух, само че не ги чух - за Мишо Бирата да вземем за пример нищо не чух. И вие не сте ги чували. Питайте жена си, примерно, в случай че сте ги чули и се чудите дали сте ги чули в действителност, тя постоянно може да ви каже, че не сте ги чули, само че сте чули последните. Стана объркващо като държавна измяна.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР