В дарителската кампания за Дом за сираци Свети Николай при

...
В дарителската кампания за Дом за сираци Свети Николай при
Коментари Харесай

Асеновград събира дарения за Дома за сираци на отец Иван от Нови хан

В дарителската акция за Дом за сираци " Свети Николай " при манастир " Света Троица " край Нови хан, се включват и асеновградчани.  В сиропиталището там отец Иван се грижи за над 310 деца. " Подкрепата към благородното дело набира все по-голяма известност, като взехме решение към него да сме съпричастни и ние. Идеята е на Соня Бърборчева от квартал " Горни Воден ". Наши другари ни се обадиха, че се провежда дарителска акция и ние взехме решение да е включим. Всяка година организираме такива начинания. Събирали сме за кухнята на отец Данчо в Асеновград и за дома в село Джурково ", сподели за Actualno.com Веселин Николов - част от уредниците от асеновградското съдружие " Устремени ".
Той добави, че са решили да вземат участие, тъй като " идеята си заслужава ". Основните артикули, от които се нуждаят в сиропиталището, са пакетирани храни (ориз, захар, брашно, сол, фасул, леща, олио) и тоалетни такъми (шампоани, сапуни, тоалетна хартия, препарати за разчистване на съдове, прахуляк за пране). " Отец Иван прави обществена активност, която би трябвало да е идея за всички православни свещеници, и когато страна абдикира от своите обвързване е хубаво обществото да се самоорганизира ", сподели още Николов.
Срокът на дарителската акция е в границите на 10 дни. Началото е оповестено за тази сряда (16.10.19 г.), а последният ден, в който могат да се дават дарения, е 26.10.19 година (събота). Мястото на приемната е канцеларията на съдружие " Устремени " - улица " Цар Иван Асен II " №9А (сграда на някогашния Битов комбинат, етаж 3). Дарения ще се одобряват по следния график:
16.10.19 година (сряда) - от 18:30 ч. до 19:00 ч.;
19.10.19 година (събота) - от 10:00 ч. до 10:30 ч.;
23.10.19 година (сряда) - от 18:30 ч. до 19:00 ч.;
26.10.19 година (събота) - от 10:00 ч. до 10:30 ч.
Дарения за акцията се събират също в библиотеката в асеновградския квартал " Горни Воден " и в агроаптеката в квартал " Долни Воден ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР