В ДАНС се проведе среща под ръководството на главния прокурор

...
В ДАНС се проведе среща под ръководството на главния прокурор
Коментари Харесай

Цацаров събра ДАНС, МВР, КПКОНПИ и НАП за имотите на висши държавници

В ДАНС се организира среща под управлението на основния прокурор Сотир Цацаров за съгласуваност и осъществяване на разпоредени от него дейности за даване на информация за несъответствия с заявено имотно положение на лица, заемащи висши обществени длъжности .

В хода на координацията е конкретизирано всяка институция по подготвеност да заключи без закъснение информация , съгласно поставените от основния прокурор условия, за класифициране от ДАНС и даване на Прокуратурата .

В срещата вземат участие на заместител основния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, шефа на ГДБОП-МВР гл. комисар Ивайло Спиридонов, шефа на ГДНП-МВР гл. комисар Христо Терзийски, изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, заместник-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев, ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев и заместник-председателя на ДАНС Недялко Недялков.
 Цацаров изиска от ДАНС сметки и офшорки на висши обществени длъжности
Цацаров изиска от ДАНС сметки и офшорки на висши обществени длъжности

Информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата

Припомняме, след експлоадирането на абсурда в жилищата и къщите за посетители на властта прокуратурата стартира няколко инспекции . От страна на основния прокурор беше разпоредена инспекция на всички къщи за посетители , като стана ясно, че в обсега й влиза и работата на Държавна фирма " Земеделие " .

В абсурда с къщите за посетители бяха забъркани имената на подалия оставка зам.-министър на стопанската система Александър Манолев , само че и на депутата от Българска социалистическа партия и претендент за Екологичен потенциал Елена Йончева.

От друга страна към момента продължава да тече инспекцията, също разпоредена от основния прокурор, на имуществото на намиращото се в отпуск управление на Комисията за битка с корупцията Пламен Георгиев (заради жилището му с тераса) и неговия заместител. Тази инспекция ще обхване и имотното положение и на шефа на Следствието Борислав Сарафов и на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

Също по този начин инспекция бе оповестена и на имотните покупко-продажби на компаниите на Валери Симеонов.

Всички тези инспекции не престават да текат.
 Цацаров подготвен да покаже още веднъж документите за жилището си в Пловдив
Цацаров подготвен да покаже още веднъж документите за жилището си в Пловдив

Проверяван е към този момент от Етичната комисия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР