В дъното на цялата схема е чешкият гражданин Павел Кочалка,

...
В дъното на цялата схема е чешкият гражданин Павел Кочалка,
Коментари Харесай

Аларма! Вижте Как Измамниците Могат Да Ви Източат Всичките Спестявания!

В дъното на цялата скица е чешкият жител Павел Кочалка, прочут в страната си като татко на телефонния тормоз и двамата му съдружници Даниел Буриан и Станимира Кишишева.

Новото име на „ Топ Форекс “ е Goldenburg Group, а формалният им уебсайт е https://goldenburggroup.eu/.

Лицензираната перачница, през която минават парите обаче остава записана в Кипър, а адресът на новата компания се намира в Дубай, Cluster T, Office 6 – Jumeirah Lake Towers.
„ Goldenburg Group Limited е лицензирана компания, под надзор на Кипърската комисия по скъпи бумаги и тържища. Искаме да предоставим на всеки клиент най-хубавите благоприятни условия в голям брой браншове за търговия като Forex, Акции, CFD акции, Стоки и / или Индекси, предлагащи безчет финансови принадлежности. Goldenburg Group дава специфични благоприятни условия за търговия в динамична финансова среда с доста преимущества за всички “, написа в формалния уебсайт на измамниците. На думи звучи извънредно перспективно, само че действителността за хваналите се на въдицата е напълно друга, защото единствено за броени седмици те губят всичките си спестявания и остават без пукната стотинка в сметките си.

„ Единственото, което се изисква от вас е в началото да стартирате с минимална сума в порядъка на 50-100 $ и да търгувате на борсата през платформа на наш брокер, който е лицензиран в Кипър “, изясняват измамниците, когато се свържат с жертвите си по телефона.

Тези, които се заловен на въдицата, печелят известна сума пари още от първото влагане. Често доходността е 300-400%, т.е. вложилият 100 $ към този момент има 400, даже и повече по сметката си.

Зарибените жители даже не се сещат да попитат от кое място идват нереалните свръхпечалби. Те играят през платформи и остават с усещане, че с помощта на своите „ дълбоки ” знания и усет са ги изкарали сами. Всъщност обаче, вложените пари не са излизали на никое място по форекс тържищата.

Следващият стадий е пропаганда към новобогаташите за „ облекчение “ да трансферират парите на приближен брокер на компанията, който сякаш играе на валутните пазари, с цел да ги обогати оптимално.

Тук клопката щраква, тъй като парите непосредствено отиват в непозната банкова сметка, вместо на борсата.

В идващия момент, клиентът към този момент е безпаричен като църковна мишка, а постоянно пояснение е почтеното: „ Пазарът ненадейно се срина “. Следва агитиране за спомагателни пари, с цел да се избие „ клина “. За интервал от няколко минути до няколко дни, новите суми също се губят и по този начин цялата скица е проиграна изцяло, а излъганият вложител даже не може да си изясни по какъв начин е изгубил всичките си спестявания единствено за дни.

„ Целта на измамниците в България е да притеглят клиенти за контрагента си зад граница, най-често в Кипър, където е неговата регистрация.

След определяне на контакт с възможните клиенти чиновници провеждат директни срещи. Луксозно обзаведени офиси и въодушевени, добре облечени чиновници ловко прилъгват недалновидни и доверчиви хора да влагат. На въпроса: „ Имате ли публикуван лиценз ” отговорът постоянно е одобрителен (Да, кипърски). Практикува се и прикритие зад фасадата на рекламна организация “, изясняват от Комисията по финансов контрол.

„ Липсата на писмен документ, удостоверяващ връзките с клиенти, както и фактът, че нерегламентираната активност – предложение на валути, се реализира по телефона, вдъхват самонадеяност и възприятие за недостижимост на шефовете и чиновниците на сдруженията, извършващи такава активност, за която законодателството изисква съответстващ лиценз “, допълват от държавния орган за надзор.
„ Топ Форекс “ не е лицензирана като капиталов медиатор и е в черния лист с противозаконни медиатори, които работят у нас. Въпреки това, отговорността им е минимална, защото вие сами търгувате своя портфейл и сте изгубили пари, които непринудено сте проиграли на търговията с валути “, изясняват специалисти по тематиката.

Задачата пред проверяващите органи е още по-трудна, защото перачницата за източените посредством схемата пари, се намира в Кипър – прочут като парадайс за притежателите на офшорни сметки и елементарно изсветляване на извоювани по „ тъмния “ метод облаги.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР