В дъното на проблема с преференциалното гласуване стои кой е

...
В дъното на проблема с преференциалното гласуване стои кой е
Коментари Харесай

Доц. Христев: Преференцията няма да работи при промените в Изборния кодекс

" В дъното на казуса с преференциалното гласоподаване стои кой е главния фактор в политическия развой – жителите или партийните централи. Практиката демонстрира, че в случай че бъде обезпечена работеща преференция, партийните централи нямат тоталния надзор над това кои ще бъдат представителите на жителите в съответната институция. При това, което беше признато като нови условия, преференцията няма по какъв начин да работи ", разяснява в предаването " 120 минути " по bTV доцент Христо Христев, учител по право на Европейския съюз в Софийския университет.

След две среднощни съвещания на Народното събрание през седмицата бяха признати фрапантни промени в изборното законодателство. Най-скандална от тях се оказа повдигането на прага на преференциите, нужни за провеждането на партийните листи.
Президентът разгласи, че дейностите му по отношение на измененията в Изборния кодекс предстоят Какви са те евентуално ще стане ясно до дни
По думите на до. Христев наклонността не е положителна за изборната интензивност, когато се лишават и спомагателните фактори за стимулиране на присъединяване на жителите. " Не е доста мъчно да предвидим по какъв начин ще се отрази това на изборната интензивност ", разяснява още той.

Факт е, че има необятна поддръжка за кандидатурата на Лаура Кьовеши за основен прокурор на Европейски Съюз, означи още доцент Христо Христев. По думите му нейният избор е и въпрос на политическа настройка в институциите на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР